متا تگ Robots چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

متا تگ Robots یک قطعه کد HTML است که در بخش <Head> صفحه قرار می‌گیرد. با استفاده از متا تگ ربات (Meta Robots Tag) می‌توانیم به موتورهای جستجوگر دستور دهیم که چگونه هر صفحه از سایت را ایندکس کنند.

برای مثال با کمک متا تگ Robots می‌توانید مشخص کنید که یک صفحه از سایت ایندکس شود یا خیر؛ همچنین می‌توانید مشخص کنید که لینک‌های درون یک صفحه به صورت فالو (Follow) باشند یا نوفالو (NoFollow) باشند. همه این موارد را به کمک متا تگ ربات (Meta Robots Tag) می‌توانید مشخص کنید.

در مثال زیر، یک قطعه کد مربوط به متا تگ Robots را قرار داده‌ایم که مشخص کرده است صفحه ایندکس نشود و لینک‌های آن نوفالو باشد.

<meta name='robots' content='noindex, nofollow' />

مقادیر Content در متا تگ Robots

متا تگ Robots، مقادیر مختلفی دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید به موتورهای جستجوگر دستور دهید. برای مثال همان‌طور که در قسمت بالا اشاره کردیم، با کمک یک قطعه کد به موتورهای جستجوگر دستور داده‌ایم که صفحه سایت را ایندکس نکنند (NoIndex) و همچنین لینک‌های آن را به صورت نوفالو (NoFollow) در نظر بگیرند.

البته علاوه‌بر NoIndex و NoFollow؛ مقادیر دیگری هم وجود دارند که توسط آن‌ها می‌توانید به موتورهای جستجو دستور دهید. حالا برای آشنایی و درک بهتر شما عزیزان، مقادیر را در قسمت زیر به صورت کامل تعریف کرده‌ایم که چه کاربردی دارند.

قوانین موتورهای جستجوگر برای متا تگ Robots

تمام مقادیری که در قسمت قبل به آن‌ها اشاره کردیم، توسط موتور جستجوگر گوگل پشتیبانی می‌شوند. اما فراموش نکنید که هر موتور جستجوگر، قوانینی را برای خودش دارد. مقادیری که در قسمت قبل معرفی کردیم، ممکن است توسط برخی از موتورهای جستجوگر پشتیبانی شوند و همچنین ممکن است توسط برخی دیگر از موتورهای جستجوگر پشتیبانی نشوند.

تفاوت متا تگ Robots و فایل Robts.txt

متا تگ Robots و فایل Robots.txt به صورت کلی باهم فرق دارند و متاسفانه بسیاری از سئوکارها فکر می‌کنند تفاوتی باهم ندارند. در واقع بسیاری از سئوکارها فکر می‌کنند که با کمک فایل Robots.txt می‌توان بخشی از سایت را به صورت کلی مسدود کرد که توسط موتورهای جستجوگر ایندکس نشوند. اما این یک تصور 100 درصد اشتباه است.

طبق گفته‌های موتور جستجوی گوگل، با کمک فایل Robots.txt فقط می‌توانید دسترسی ربات‌ها را مسدود کنید و این موضوع هیچ ربطی به ایندکس ندارد. در نتیجه اگر یک صفحه از سایت را با کمک فایل Robots.txt محدود کرده باشید و یک لینک خارجی به همان صفحه داده شود، بازهم گوگل آن را ایندکس خواهد کرد. اما اگر از متا تگ Robots استفاده کنید، چنین مشکلی به وجود نمی‌آید.

کلام آخر

در پایان امیدواریم که این مقاله آموزشی برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. اگر سوال یا مشکلی در رابطه با متا تگ Robots دارید، کافی است در بخش دیدگاه‎‎‌ها مطرح کنید و منتظر پاسخ کارشناسان ما باشید.

خروج از نسخه موبایل