تگ کنونیکال چیست؟ Canonical

( شنبه ، 1 اردیبهشت سال 1403 )

حق کپی ویدئو

مجاز نمی باشد.

شما اینجا هستید :

جلسه سی و نه

آموزگار :

مهدی جبین پور

در این جلسه درباره ی تگ canonical صحبت میکنیم .شاید برای شما هم جالب باشد که پس از ارائه الگوریتم گوگل پاندا یکی از عواملی که باعث افت رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجوی گوگل می شد محتوای تکراری بود. ( ادامه مطلب … )

ابزار وردپرس بُزرگ ترین مرجع وردپرس ایران!

آنچه توانسته ایم لطف خدا بوده است ، ابزار وردپرس بعنوان یکی از مراجع بزرگ طراحی وب و وردپرس در حال فعالیت می باشد 🙂

ابزار وردپرس بُزرگ ترین مرجع وردپرس ایران!

آنچه توانسته ایم لطف خدا بوده است ، ابزار وردپرس بعنوان یکی از مراجع بزرگ طراحی وب و وردپرس در حال فعالیت می باشد 🙂

اورجینال

کیفیت

پشتیبانی

آپدیت

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

تگ کنونیکال چیست؟ Canonical

( شنبه ، 1 اردیبهشت سال 1403 )

اگر در زمینه سئو فعالیت کرده باشید، احتمال زیاد تاکنون نام عبارت کنونیکال یا Canonical را شنیده‌اید. کاربرد اصلی کنونیکال، جلوگیری از تکراری شدن محتوا (صفحات) سایت است.

برای مثال اگر چند محتوای تکراری یا مشابه در سایت خود منتشر کرده باشید، با استفاده از تگ Canonical می‌توانید مشخص کنید که مهم‌ترین محتوا کدام است. همچنین با انجام این کار به موتورهای جستجوگر نشان می‌دهید که کدام محتوا را در نتایج جستجو نمایش دهند و اهمیت کدام یک بیشتر است. در واقع اگر چنین کاری انجام ندهید، محتواهای مشابه و تکراری سایت، به عنوان محتواهای بی‌کیفیت و کپی شده محسوب می‌شوند و این موضوع از نظر سئو (SEO)، امتیازهای منفی به همراه خواهد داشت.

حالا پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله آموزشی از وبلاگ ابزار وردپرس همراه ما باشید تا اطلاعات کامل و دقیقی درباره تگ کنونیکال یا Canonical tag کسب کنید.

قطعه کد مربوط به کنونیکال در وبلاگ ابزار وردپرس
قطعه کد مربوط به کنونیکال در وبلاگ ابزار وردپرس

چرا کنونیکال مهم است؟

محتوای کپی شده و محتوای مشابه، آسیب زیادی به سئو (SEO) سایت وارد می‌کند. به همین دلیل اگر محتوای تکراری یا محتوای مشابه در سایت خود ایجاد کرده باشید، باید از برچسب Canonical استفاده کنید. اگر محتواهای تکراری یا مشابه سایت خود را کنونیکال نکنید، محتواهای شما برای رتبه‌بندی باید با خودشان رقابت کنند. به همین دلیل موتورهای جستجو از جمله گوگل به تمام محتواهای شما رتبه پایینی اختصاص می‌دهند. حتی برخی مواقع ممکن است محتوای شما را در نتایج جستجو نمایش ندهند.

در واقع شما با کنونیکال کردن محتواهای تکراری یا مشابه، به گوگل و سایر موتورهای جستجو نشان می‌دهید که کدام محتوا اصلی است و از ارزش بیشتری برخوردار است. با انجام این کار، فقط محتوای اصلی شما در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود.

مشکلات آدرس‌ها (URL)

شاید به این فکر کنید که هیچ صفحه تکراری در سایت خود ندارید. اما سخت در اشتباه هستید! کاربرد تگ Canonical خیلی بیشتر از این است که محتواهای کپی شده را پیدا کنید و آن‌ها را کنونیکال کنید. جالب است بدانید که موتورهای جستجوگر، هر URL را یک صفحه جداگانه و منحصر به فرد در نظر می‌گیرند. به همین دلیل برخی مواقع خزنده‌های گوگل ممکن است یک محتوا از سایت شما را با چند آدرس یا URL مختلف پیدا کنند. شاید این موضوع برای شما خیلی عجیب بنظر بیاید. حالا برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد می‌کنیم به مثال زیر توجه کنید.

خزنده‌های موتور جستجو از جمله گوگل، ممکن است به شکل‌های زیر محتوای یک صفحه از سایت شما را ایندکس کنند.

  • http://www.Abzarwp.com
  • https://www.Abzarwp.com
  • http://Abzarwp.com
  • http://Abzarwp.com/index.php

اگر لینک‌های بالا را باز کنید، مستقیم وارد سایت ابزار وردپرس می‌شوید. حالا شاید فکر کنید که تمام این آدرس‌ها باهم یکی هستند؛ اما اصلا اینطور نیست. از نظر گوگل و سایر موتورهای جستجوگر، هر URL یک صفحه مجزا محسوب می‌شود. بنابراین اگر یک کاربر بتواند با آدرس‌های مختلفی وارد صفحات سایت شود، از نظر موتورهای جستجوگر، صفحات سایت کپی شده است.

مشکلات URL در سیستم‌های مدیریت محتوا

جالب است بدانید که سیستم‌های مدیریت محتوا با مشکلات بسیار بیشتری دسته‌وپنجه نرم می‌کنند. برای مثال ممکن است وارد صفحات مختلفی شده باشید و در نوار آدرس مرورگر، برچسب‌های مختلفی را مشاهده کرده باشید. زمانی که کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما با این برچسب‌ها وارد یک صفحه یکسان می‌شوند، در واقع محتوای شما تکراری محسوب می‌شود. به همین دلیل باید حساسیت بسیار زیادی روی این موضوع خرج کنید.

اگر با سیستم مدیریت محتوا وردپرس سایت راه‌اندازی می‌کنید، به کمک افزونه‌های سئو وردپرس به راحتی می‌توانید از ایجاد چنین مشکلاتی در سایت جلوگیری کنید. در واقع افزونه‌های سئو، یک تگ Canonical در صفحه ایجاد می‌کنند و دوباره صفحات سایت را به خودشان لینک می‌کنند. این کار باعث می‌شود برچسب‌های اضافی که در آخر آدرس‌ها مشاهده می‌کنید، بی‌تاثیر شوند و صفحات شما تکراری محسوب نشوند. ?

چه موقع از کنونیکال استفاده کنیم؟

زمان استفاده از تگ کنونیکال
زمان استفاده از تگ کنونیکال

اینکه دقیقا چه موقع از تگ Canonical باید استفاده کنیم، سوال بسیار سختی است. چرا که مسائل مربوط به صفحات کپی شده کمی پیچیده است. با این حال قصد داریم به موارد مهمی اشاره کنیم که دانستن آن‌ها ضروری محسوب می‌شود.

کنونیکال به خود صفحه

همان‌طور که گفته شد، برخی اوقات ممکن است بتوان با آدرس‌های مختلف به صفحات سایت دسترسی داشت. صفحه اصلی سایت هم یک مورد بسیار مهم است که معمولا با آدرس‌های مختلف کاربران به آن دسترسی پیدا می‌کنند. در نتیجه بهتر است تمام صفحات سایت را به خودش کنونیکال کنید.

کنونیکال به روش اصولی

برخی کاربران به شکل‌های نادرستی از تگ Canonical استفاده می‌کنند. برای مثال ابتدا صفحه A را به صفحه B کنونیکال می‌کنند؛ اما مجددا صفحه B را به صفحه A کنونیکال می‌کنند. انجام کارهای این چنینی باعث می‌شود موتورهای جستجوگر از جمله گوگل به خوبی محتوای اصلی را درک نکنند.

در مواردی دیگر مشاهده می‌شود که کاربران ابتدا صفحه A به B و B به C و C به D را کنونیکال می‌کنند. اما انجام این کار هم باعث سردرگمی موتورهای جستجوگر می‌شود. باید تمام صفحات مشابه را فقط به یک صفحه کنونیکال کنید. انجام Canonical به صورت این چنینی صحیح و اصولی نیست. در چنین مواردی فقط کافی است صفحات A و B و C را مستقیم به صفحه D کنونیکال کنید.

ریدایرکت یا کنونیکال؟!

به طرز عجیبی برخی کاربران پس از به‌کارگیری تگ Canonical از ریدایرکت 301 استفاده می‌کنند. یعنی ابتدا صفحه A را به صفحه B کنونیکال می‌کنند، اما مجددا صفحه B را به صفحه A ریدایرکت می‌کنند. انجام کارهای این چنینی به سئو سایت آسیب جدی وارد می‌کند. بنابراین به هیچ عنوان همچین کاری در سایت خود انجام ندهید.

کنونیکال دامنه

گاهی اوقات ممکن است دو سایت داشته باشید و محتواهای تکراری در هر سایت قرار دهید. در همچین مواردی بهترین راه‌حل این است که یکی از دامنه‌ها را به دامنه دیگر کنونیکال کنید. برای مثال اگر سایت A و B را مدیریت می‌کنید و محتواهای تکراری منتشر می‌کنید، باید یکی از سایت‌ها را به سایت دیگر Canonical کنید. حتی انجام این کار باعث می‌شود که یکی از سایت‌ها رتبه بسیار بهتری در نتایج جستجو (SERP) کسب کند.

تفاوت اصلی کنونیکال و ریدایرکت 301

کنونیکال یا ریدایرکت 301
کنونیکال یا ریدایرکت 301

یکی از سوالات بسیار رایج کاربران، این است که تفاوت تگ Canonical با ریدایرکت 301 چیست. حتی برخی کاربران به اشتباه فکر می‌کنند کنونیکال و ریدایرکت 301 هیچ تفاوتی باهم ندارند. ولی باید بدانید که این دو مورد، تفاوت بسیار زیادی باهم دارند. در واقع از ریدایرکت 301 زمانی استفاده می‌شود که قصد دارید یک صفحه از سایت را به کلی حذف کنید و ارزش آن صفحه را به یک صفحه دیگر انتقال دهید. اما Canonical زمانی استفاده می‌شود که چند محتوای تکراری یا مشابه در سایت خود دارید و می‌خواهید یک صفحه را به عنوان محتوای اصلی مشخص کنید.

اگر اطلاعات زیادی درباره ریدایرکت‌ها ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله “ریدایرکت Redirect چیست | آشنایی با انواع تغییر مسیرها” را مطالعه کنید.

بهینه سازی Canonical برای سئو

هنگام استفاده از تگ کنونیکال باید به برخی موارد به صورت ویژه توجه کنید که در قسمت زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  • آیا به صفحه‌ای که لینک می‌کنید، از تگ Canonical استفاده شده است؟
  • به یک صفحه مناسب کنونیکال کرده‌اید؟
  • آیا به صفحه‌ای که لینک کرده‌اید، ایندکس می‌شود؟

اگر واقعا بحث سئو برای شما اهمیت دارد، بهتر است به این موارد دقت کنید. متاسفانه بسیاری از کاربران به این موارد اهمیت نمی‌دهند و گاها صفحات مختلف سایت را به صفحه‌ای کنونیکال می‌کنند که ایندکس نمی‌شوند یا اصطلاحا Noindex هستند. مطمئن باشید استفاده نادرست و غیراصولی از Canonical باعث می‌شود به سئو (SEO) سایت آسیب وارد شود. بنابراین به موارد گفته شده حتما توجه کنید.

بررسی تگ کنونیکال در سایت

برخی مواقع لازم است از طریق سورس صفحه، ببینید که به چه صورت از تگ Canonical استفاده شده است. حتی ممکن است بخواهید سایت رقبای خود را مورد بررسی قرار دهید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم یک روش فوق‌العاده کاربردی، ساده و راحت در اختیار شما کاربران خوب سایت ابزار وردپرس قرار دهیم. فقط کافی است مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.

  1. ابتدا وارد صفحه مورد نظر شوید و دکمه‌های ترکیبی Ctrl + U را فشار دهید.
  2. سپس برای جستجو در سورس صفحه، دکمه‌های ترکیبی Ctrl + F را فشار دهید.
  3. حالا کافی است کلمه Canonical را سرچ کنید و ببینید به چه صورت از آن استفاده شده است.

به همین راحتی می‌توانید تگ کنونیکال استفاده شده در سایت را مورد بررسی قرار دهید. ?

نتیجه‌گیری کلی

همیشه سعی کنید در تمام زمینه‌ها به صورت اصولی گام بردارید. استفاده از تگ کنونیکال در میان کاربران بسیار رایج است، اما متاسفانه اصول صحیح و درست استفاده از تگ Canonical را نمی‌دانند. به همین دلیل این موضوع خیلی مهم است که ما در این مقاله آموزشی به آن پرداختیم و سعی کردیم مطالب بسیار مهمی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. اگر سوال یا مشکلی در زمینه کنونیکال (Canonical) کردن محتوا دارید، از بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما کاربران عزیز باشیم.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فهرست