هنگامی که کاربران با دو محتوای تکراری در سایت مواجه میشوند، دقیقا نمیدانند که باید از ریدایرکت 301 یا تگ کنونیکال استفاده کنند. البته اینکه تفاوت ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال را نمیدانید موضوع عجیبوغریبی نیست؛ حتی بسیاری از سئوکارها با این چالش روبرو میشوند و بین ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال نمیدانند که باید از کدامیک استفاده کنند.
پیشنیاز این مقاله: برای اینکه درک بهتری از محتوای این مقاله داشته باشید، باید به صورت کامل با ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال آشنا باشید. بنابراین اگر آشنایی زیادی با این دو مورد ندارید، پیشنهاد میکنیم حتما قبل از مطالعه این مقاله، ویدئو “تگ کنونیکال چیست؟ Canonical” و “ریدایرکت چیست؟ آموزش ریدایرکت ها در سئو” را مشاهده کنید.
پیشنهاد میکنیم در این مقاله از وبلاگ سایت ابزار وردپرس همراه ما باشید تا به سوال “از ریدایرکت 301 استفاده کنیم یا تگ کنونیکال” به صورت کامل و جامع پاسخ دهیم.
آنچه میخوانید:
ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 برای انتقال دائمی یک URL به URL دیگر استفاده میشود و تمام امتیازهای سئو هم از URL اول به URL دوم منتقل میشود. بعد از اینکه یک صفحه را به صفحه دیگری ریدایرکت 301 کردید، اگر کاربر آدرس صفحه اول را در مرورگر وارد کند، به صورت کاملا خودکار آدرس تغییر میکند و کاربر به URL دوم منتقل میشود. البته اگر از هاستهای ضعیف استفاده میکنید، ممکن است این فرایند اندکی زمانبر باشد؛ ولی موضوع مهمی نیست و قابل چشمپوشی است.
توجه: اگر نمیدانید از کدام هاست استفاده کنید، پیشنهاد ما استفاده از هاستهای شرکت نت افراز است. برای اینکه بتوانید با قیمتهای مناسبتری هاست تهیه کنید، مقاله “کد تخفیف نت افراز” را مطالعه نمایید و از کد تخفیفها استفاده کنید. 😉
حالا ممکن است بپرسید چگونه میتوان یک صفحه را به صفحه دیگری ریدایرکت 301 کرد؟ برای اینکه صفحهای را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید، کافی است از افزونههای سئو وردپرس مثل یوست سئو و یا رنک مث استفاده کنید.
تگ کنونیکال
تگ کنونیکال از سالها قبل وجود داشته است، ولی کمتر کسی در رابطه با آن صحبت میکند و به همین دلیل بسیاری از افراد با آن آشنا نیستند. حالا شاید بپرسید کاربرد تگ کنونیکال به چه صورت است؟ اگر یک یا چند محتوای تکراری در سایت وجود داشته باشد، به کمک تگ کنونیکال میتوان مشخص کرد که کدام محتوا از ارزش بالاتری برخوردار است. با انجام این کار به گوگل و سایر موتورهای جستجوگر نشان میدهید که ارزش کدام محتوا بیشتر است و دیگر محتواهای تکراری سایت با یکدیگر رقابت نمیکنند.
البته طبق گفتههای شرکت گوگل، ممکن است یک صفحه از سایت را کنونیکال کنید ولی بازهم گوگل بنابهدلایل مختلف، صفحه دیگری را انتخاب کند و توجهی به تگ کنونیکال نکند. البته این موضوع توسط کارشناسان ما هم بررسی شده و دقیقا همینطور میباشد؛ یعنی ممکن است شما صفحهای را کنونیکال کنید ولی گوگل توجهی نکند و صفحه دیگری را نمایش دهد.
برای استفاده از تگ کنونیکال هم میتوانید از افزونههای سئو وردپرس استفاده کنید.
ریدایرکت 301 یا کنونیکال؟ بلاخره از کدام استفاده کنیم!
پس از آشنایی با ریدایرکت 301 و کنونیکال، نوبت به آن رسیده است که به اصل مطلب بپردازیم و مشخص کنیم که از ریدایرکت 301 باید استفاده کرد یا تگ کنونیکال؟!
با توجه به اینکه ممکن است تگ کنونیکال توسط موتورهای جستجوگر نادیده گرفته شود، پیشنهاد ما این است که اولویت را با ریدایرکت 301 قرار دهید. حتی طبق بررسیهایی که تیم تولید محتوا ابزار وردپرس انجام داد، منابع خارجی و سایتهای معتبر در زمینه سئو هم پیشنهاد میکنند که اولویت را با ریدایرکت 301 قرار دهید و فقط در مواقع ضروری از تگ کنونیکال استفاده کنید. برای مثال در برخی از موارد فنی لازم است که حتما از تگ کنونیکال استفاده شود؛ اما در کل برای اینکه یک صفحه را به صفحه دیگری منتقل کنید یا URL یک صفحه را تغییر دهید، فقط باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.
حالا برای درک بهتر، ما موارد استفاده از تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 را مثال میزنیم.
چه موقع باید از ریدایرکت 301 استفاده کرد؟
- محتواهای قدیمی که برای آنها یک محتوای جدید در سایت وجود دارد.
- محصولات یا محتواهای تکراری در سایت (به محتوای کاملتر ریدایرکت کنید.)
- حذف یک صفحه از سایت (اگر محتوای مشابه وجود دارد ریدایرکت 301 کنید و در غیراینصورت ریدایرکت 410)
- هنگامی که آدرس یک صفحه (URL) از سایت را تغییر میدهید.
چه موقع باید از تگ کنونیکال استفاده کرد؟
- یک محصول یا مقاله در دو یا چند دستهبندی مختلف قرار گرفته است.
- پارامترهای مختلفی برای یک URL ایجاد میشود. (مثل زمانی که در سایت فروشگاهی از فیلتر استفاده میکنید.)
نتیجهگیری کلی
در پایان اگر بخواهیم خیلی سریع جمعبندی کنیم، باید بگوییم که استفاده از تگ کنونیکال فقط در موارد خاص کاربرد دارد و نباید همیشه از آن استفاده کنید. همانطور که اشاره کردیم، بسیاری از سئوکارها هم سعی میکنند تا حد امکان از کنونیکال استفاده نکنند، چرا که بارها پیش آمده است موتورهای جستجوگر تگهای کنونیکال را در نظر نگیرند. بنابراین ما هم پیشنهاد میکنیم همیشه از ریدایرکت 301 استفاده کنید و فقط در موارد فنی و خاص، از تگ کنونیکال استفاده کنید.