الگوريتم مرغ مگس خوار چیست

مرغ مگس خوار الگوریتمی است که در نمایش نتایج جستجوی گوگل، انقلاب عظیمی ایجاد کرده است. گوگل قبل از معرفی الگوريتم مرغ مگس خوار، برای نمایش نتایج جستجو از الگوریتمی به نام کافئین استفاده می‌کرد که نتایج حاصل از آن چندان باکیفیت نبود و رضایت کاربران را جلب نمی‌کرد.

تاریخچه الگوريتم مرغ مگس خوار

الگوريتم مرغ مگس خوار در سال 2013 توسط شرکت گوگل معرفی شد و امروزه به عنوان یکی از موثرترین و مفیدترین الگوریتم‌ها در جهت تشخیص و درک منظور مخاطبان به شمار می‌رود. مرغ مگس خوار یک پرنده بسیار کوچک اما بسیار دقیق است که سرعت بالایی دارد. این پرنده کوچک با تیزبینی خوبی که دارد، روی طعمه خود تمرکز می‌کند و سپس با سرعت بسیار زیاد به سمت آن حمله‌ور می‌شود. علت نام‌گذاری الگوریتم گوگل با نام مرغ مگس خوار، دقت و تمرکز بالای این الگوریتم روی محتوا و مفهوم صفحات وب می‌باشد.

عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار

اگر به یاد داشته باشید، سال‌ها پیش جستجو در گوگل بسیار متفاوت بود و کاربر برای دستیابی به پاسخ سوال خود مجبور بود ده‌ها سایت اسپم و تبلیغاتی را مشاهده کند تا در نهایت بتوانید به یک سایت معتبر دسترسی پیدا کند.

سایت‌های بی‌شماری با استفاده از روش‌های غیراصولی در سئو که با عنوان سئو کلاه سیاه شناخته می‌شوند، سعی در فریب دادن گوگل داشتند و اینگونه قصد داشتند رتبه‌های بهتری در نتایج جستجو کسب کنند. برای مثال استفاده بیش‌از حد کلمات کلیدی در یک مقاله و یا در یک صفحه وب، یکی از این تکنیک‌ها محسوب می‌شود. شرکت گوگل الگوريتم مرغ مگس خوار را به گونه‌ای طراحی کرده که به‌جای بررسی کلمات کلیدی، بر روی مفهوم متن و مقالات تمرکز می‌کند و بهترین نتایج را برای کاربران نمایش می‌دهد.

الگوريتم مرغ مگس خوار برای ارائه بهترین نتایج جستجو از گراف دانش (Knowledge Graf) و جستجوی معنایی (Semantic Search) به‌جای استفاده از کلمات کلیدی بهره می‌برد. استفاده از الگوريتم مرغ مگس خوار توسط گوگل منجر به کسب نتایج مفیدتر و در نتیجه افزایش رضایت کاربران شد. همچنین این الگوریتم تاثیر بسیار مثبتی بر سئو سایت‌ها گذاشت و اگر صاحبان وبسایت‌ها با دقت بسیار زیادی بر نکات موجود در الگوريتم مرغ مگس خوار تمرکز نمایند، آینده بسیار درخشانی را برای وب‌سایت خود رقم می‌زنند.

تفاوت الگوريتم مرغ مگس خوار با سایر الگوریتم‌های گوگل

عملکرد برخی از الگوریتم‌های گوگل مانند الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن، مبتنی‌بر جریمه کردن سایت‌ها می‌باشد. به عنوان مثال اگر یک وبسایت محتوای بی‌کیفیت و ضعیفی ارائه دهد، توسط الگوریتم پاندا جریمه می‌شود و علاوه‌بر افت رتبه در گوگل، ترافیک قابل توجهی را از دست می‌دهد. اما الگوريتم مرغ مگس خوار بر اساس جریمه عمل نمی‌کند، این الگوریتم با جستجو و بررسی محتوا و مفاهیم موجود در صفحات، نسبت به نمایش آن صفحه به مخاطب یا عدم نمایش آن تصمیم‌گیری می‌نماید.

الگوريتم مرغ مگس خوار در واقع مقالات موجود در صفحات وبسایت‌ها را به صورت دقیق بررسی می‌کند تا هدف نویسنده را متوجه شود و تنها بر روی کلمات کلیدی موجود در مقاله تمرکز نمی‌کند. جالب است بدانید که قبل از الگوریتم مرغ مگس خوار، برخی سایت‌ها یک مقاله می‌نوشتند و با کلمه کلیدی دیگری که ترافیک بیشتری داشت، آن را سئو می‌کردند. یعنی بدون در نظر گرفتن موضوع مقاله، یک کلمه کلیدی نامرتبط که جستجوی بیشتری داشت را انتخاب می‌کردند و با توجه به آن، مقاله را سئو می‌کردند.

روش‌های کسب امتیاز از الگوريتم مرغ مگس خوار

برای بالا بردن کیفیت محتوای صفحات و همچنین کسب امتیاز از الگوريتم مرغ مگس خوار، پیشنهاد می‌کنیم به موارد زیر توجه کنید.

استفاده از کلمات مترادف و عبارت‌های ترکیبی

الگوريتم مرغ مگس خوار به معنا و مفهوم مقالات توجه زیادی می‌کند؛ یعنی اگر مقاله‌ای با عنوان وردپرس چیست نوشته باشید، با مقالات سایر سایت‌ها مقایسه می‌کند و اینگونه متوجه می‌شود که آیا مقاله شما ارتباط خوبی با موضوع وردپرس دارد یا خیر. در نتیجه برای کسب رتبه‌های بهتر در نتایج جستجو، از استفاده نابجا و بیش‌از اندازه کلمه کلیدی خودداری نمایید و سعی کنید از مترادف کلمه کلیدی و همچنین عبارات ترکیبی استفاده کنید.

محتوای چندرسانه‌ای

برای جلب توجه الگوريتم مرغ مگس خوار، استفاده از محتوای چند رسانه‌ای از قبیل تصویر، ویدئو، گرافیک متحرک و … توصیه می‌شود. استفاده از محتوای چند رسانه‌ای به افزایش کیفیت محتوای صفحات سایت کمک می‌کند و تاثیر به‌سزایی بر سئو سایت می‌گذارد.

استفاده از سیستم نشانه گذاری Schema Markup

اسکیما یا همان سیستم نشانه‌گذاری، اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت‌ها قرار می‌دهد. استفاده از سیستم نشانه‌گذاری در عناوین صفحات، تصاویر، تاریخ انتشار مقالات و … به وبسایت‌ها کمک می‌‌کند تا توسط الگوریتم‌های گوگل بهتر شناسایی شوند.

تولید محتوای با کیفیت

اگر محتوای باکیفیت تولید کنید و از انتشار محتوای تکراری و ضعیف خودداری کنید، شانس وبسایت را در دیده شدن توسط الگوريتم مرغ مگس خوار بالا می‌برد. اگر نمی‌دانید که چطور محتواهای با کیفیت ایجاد کنید، مقاله‌ای که در قسمت زیر قرارداده‌ایم را حتما مطالعه کنید که کمک بزرگی به شما می‌کند.

توجه به مفهوم نرخ پرش Bounce Rate

گاهی پیش می‌آید که کاربرانی وارد سایت شما می‌شوند و بدون انجام کاری و وقت‌گذرانی، وبسایت را ترک می‌کنند؛ به این مفهوم نرخ پرش کاربر گفته می‌شود. برای کاهش نرخ پرش و همچنین افزایش زمان حضور بازدیدکنندگان سایت لازم است به تولید محتوای با‌ کیفیت و مفید برای مخاطب بپردازید. یکی از راه‌های دیگر برای افزایش زمان بازدید از سایت، طراحی صفحات جذاب و همچنین استفاده از محتوای چندرسانه‌ای مانند ویدئوهای جذاب می‌باشد.

سخن پایانی

الگوريتم مرغ مگس خوار با استفاده از روش‌های نوین، تغییر شگرفی در سیستم جستجوی گوگل و همچنین الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم پنگوئن و الگوریتم پاندا ایجاد کرده است. هدف گوگل از معرفی الگوريتم مرغ مگس خوار، ارتقا کیفیت نتایج جستجو است.

الگوریتم مرغ مگس خوار بر مفهوم تک تک کلمات و جملات تمرکز می‌کند، بنابراین در استفاده از کلمات کلیدی و مترادف‌های کلمه کلیدی، دقت بسیاری زیادی کنید. برای جلب توجه این الگوریتم و افزایش ترافیک بازدید سایت، نیازی به انجام کارهای خارق‌العاده‌ای نیست، تنها توصیه می‌شود برای موفقیت در این راه از محتوای با کیفیت و غیر تکراری استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل