تم وردپرسی چیست؟ تم فریم ورک وردپرسی چیست؟ مزایا و معایب؟
به عنوان یک طراح سایت، یک کاربر سایت و یا یک وردپرسکار مبتدی، حتما با مفهوم تم و یا قالب آشنایی دارید، اما شاید فریم ورک برای شما آشنا نباشد. تیم ابزار وردپرس اینجاست، تا دانش شما را در این زمینه نیز بالا ببرد. اگر به این مقاله علاقه مندید، در ادامه همراه ما باشید.
بیایید در ابتدا تعریفی از تم و تم فریم ورک، داشته باشیم
تم وردپرسی چیست؟ در وردپرس، تم، پوسته یا قالب ، مجموعه ای از تمپلیت ها و صفحات از پیش طراحی شده ای هستند که به منظور سفارشی سازی ظاهر و نمایش یک وب سایت قدرتمند، استفاده می شود.
تم ها، می توانند از طریق پنل مدیریت و پیشخوان وردپرس، تغییر پیدا کنند، مدیریت شوند و حتی از این طریق و از منوی نمایش >> پوسته ها، به وب سایت اضافه و فعال شوند. در وردپرس تم های زیادی وجود دارند که ممکن است رایگان و یا پولی باشند.
اگر به دنبال تم رایگان هستید، که ما اصلا توصیه نمی کنیم، می توانید از طریق وب سایت WordPress.org این تم های رایگان را مشاهده و دانلود کنید.
هر کدام از این تم ها دارای طراحی منحصر به فرد، چیدمان اختصاصی و ویژگی های سفارشی و مختص به خود هستند. کاربران با توجه به نیازی که دارند، یکی از این تم ها را بر اساس سلیقه ی خود و آنچه برای وب سایت نیاز دارند بر می گزینند. بسیاری از این قالب ها برای مصارف خاص و وب سایت های خاص ایجاد شده اند. مثل قالب های عکاسی و …
قالب های وردپرسی با اضافه کردن پلاگین ها، اضافه کردن کدها به فایل functions.php، یا اضافه کردن کدها به تم فرزند، می توانند سفارشی تر شوند. تم ها از سه بخش تشکیل می شوند( البته به جز فایل تصاویر و فایل های جاوا ) این سه بخش عبارتست از: فایل style.css، فایل های تمپلیت وردپرس و در نهایت فایل functions.php، که با اعمال تغییر در این سه فایل می توانید تغییرات دلخواه خود را به قالب اعمال کنید.
قالب فریم ورک وردپرس
فریم ورک وردپرس ، کتابخانه ای از کدهاست که برای طراحی و توسعه ی وب سایت های وردپرسی استفاده می شود. در گذشته یکی از مشکلاتی که وبمستران داشتند، راهی برای بروزرسانی بدون دردسر و از دست رفتن استایل های سفارشی اعمال شده به تم ها بوده است.
در واقع هیچ راهی وجود نداشته است تا بتوان، قالبی را بدون از دست رفتن استایل های اختصاصی، آپدیت کرد.
گاهی مجبور به استفاده از کدهای یکسانی در قالب های خود هستید. شاید این موضوع، برای افراد عادی، مشکل حادی نباشد اما می تواند در ادامه مشکل ساز باشد. و شما را با مشکل امنیتی مواجه کند.
و از آن بدتر این است که این قالب را در معرض عموم قرار داده باشید تا دانلود و سفارشی سازی کنند. تیم وردپرس و انجمن وردپرس تصمیم گرفتند، این مشکلات را با معرفی تم والد و تم فرزند، رفع کنند.
قالب فریم ورک وردپرسی، برای تم والد شدن بهترین گزینه است تا با تکیه بر آن بتوان همه ی ویژگی های مورد نظر را داشت و به وب سایت اضافه کرد. در ادامه توسعه دهندگان وردپرس، تم فرزند را ایجاد کردند تا توسط آن بتوانند، استایل های سفارشی را به وب سایت وردپرسی بیافزایند و توابع کاربردی و قابلیت های قالب را به قالب فریم ورک وردپرسی سپردند.
در واقع قالب فریم ورک، همان قالب مادر یا والد است که همه ی توابع قالب را پشتیبانی می کند.
با این فرآیند، اگر تیم توسعه دهنده ی قالب های وردپرسی، بخواهند تابعی را حذف کنند و یا باگی را در قالب خاصی از فریم ورک بیابند و آن را در ورژن جدید اصلاح کنند، بدون هیچ نگرانی می توان قالب را بروزرسانی کرد. با این عمل، قالب فریم ورک شما قدرتمند و بدون تغییر باقی می ماند.
بسیاری از کاربران ما از ما تقاضا کردند که در مورد قالب فریم ورک وردپرس توضیح دهیم. اما باید بگوییم که مقالات راجع به این موضوع یکی نیستند و هر شخصی درکی متفاوت از قالب فریم ورک دارد.
تا اینجا دریافتیم که تم وردپرس و تم فریم ورک وردپرس، به چه معناست.
در ادامه ی این مقاله به تفسیر قالب فریم ورک وردپرس، برترین فریم ورک های وردپرس و مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت و نیز به این موضوع می پردازیم که چه کسانی به قالب فریم ورک نیاز دارند.
همانطور که گفتیم، قالب فریم ورک در وردپرس، کتابخانه ای از کدهاست که برای توسعه ی قالب از آن استفاده می شود و معمولا به عنوان تم والد در نظر گرفته می شود. در گذشته راهی برای توسعه ی قالب ها وجود نداشت و برای به روزرسانی قالب، همه ی سفارشی سازی ها از دست می رفت.
گفتیم که برای افراد عادی این مورد مشکل بزرگی نبود. اما ممکن بود این مسئله سایت را دچار مشکل امنیتی کند. چرا که با عدم بروزرسانی قالب و وجود باگ در قالب، وب سایت دچار نا امنی میشد و با بروزرسانی وب سایت، تمام تغییرات و سفارشی سازی ها از بین می رفت.
در نتیجه انجمن وردپرس تصمیم گرفتند برای حل این مشکل، مفهومی را به نام قالب والد و قالب فرزند، معرفی کنند و از آن برای توسعه ی وب سایت ها استفاده کنند.
در واقع قالب های فریم ورک، نقش قالب والد را ایفا می کنند و دارای قابلیت ها و ویژگی های قدرتمندی به عنوان تم والد هستند. تم فرزند هم به عنوان تمی که می توان توسط آن استایل وب سایت را سفارشی کرد، ایجاد شد. قالب والد به عنوان سروری برای تم فرزند شناخته شد و مرجعی برای توابع و ویژگی هایی شد که تم فرزند آنها را از قالب مادر به ارث می برد.
از آن پس دیگر، برای بروزرسانی قالب والد، نگرانی وجود نداشت و کاربران وردپرس می توانستند بدون نگرانی از، از دست دادن تغییرات در قالب وب سایت خود، قالب والد را آپدیت کنند.
چرا باید از فریم ورک ها استفاده کنیم؟(مزایای استفاده از فریم ورک ها)
افزایش سرعت طراحی:
با به کارگیری فریم ورک ها، نیازی به استفاده از کد ها برای سفارشی سازی وب سایت نیست، چرا که آنها دارای گزینه های متنوعی از سفارشی سازی هستند، که عمل طراحی را در زمان کوتاهتری به سرانجام می رسانند.
انجمن پشتیبانی:
فریم ورک ها دارای انجمن پشتیبانی هستند که در صورت بروز مشکل در عملکرد فریم ورک ها، می توان از آنها کمک گرفت.
توابع سفارشی:
فریم ورک ها دارای توابع اختصاصی جهت سفارشی سازی وب سایت هستند.
کدنویسی بهینه:
کدنویسی فریم ورک ها بسیار تمیز و اصولی است و این موضوع برای سئو وب سایت عالی است.
بروزرسانی راحت:
با وجود فریم ورک ها و ایجاد تم فرزند برای آنها به آسانی می توانید فریم ورک را بروزرسانی کنید و باگ های موجود را از بین ببرید.
قالب های فریم ورک وردپرسی:
چند نوع هستند که در ادامه آنها را معرفی کرده و شرح می دهیم.
فریم ورک جنسیس(Genesis)
این فریم ورک، یکی از قدرتمند ترین فریم ورک ها برای طراحان وب سایت است. با استفاده از این فریم ورک، قطعا در هزینه های ساخت وب سایت شما صرفه جویی خواهد شد، چرا که دارای عناصر اختصاصی و فوق العاده ای است.
این فریم ورک، دارای کدنویسی ساده تر و بهینه برای موتور های جستجو، فناوری html5، ابزارک های بسیار ویژه، طراحی ریسپانسیو و امنیت بالاست.
مزیت کلیدی این فریم ورک این است که پس از خرید، کسی نمی تواند از فریم ورک شما استفاده کند.
از معایب این فریم ورک می توان به این مورد اشاره نمود که به دلیل سادگی در کد نویسی، فرایند یادگیری را متوقف می کند.
فریم ورک چری(cherry):
این فریم ورک وردپرسی کاملا رایگان است، از دیگر خصوصیات این فریم ورک می توان به:
طراحی بر مبنای بوت استرپ
رایگان بودن
واکنشگرایی
داشتن سیستم مدیریت داده
بروزرسانی اتوماتیک
اشاره کرد.
مزیت کلیدی این فریم ورک، واکنشگرا بودن آن است و اشکال کلیدی اش، سختی کار با اسلاید شو، است.
فریم ورک headway:
بهترین فریم ورک برای مبتدیان و طراحانی که دانش کدنویسی کمی دارند. این امر در افزایش سرعت طراحی تاثیر زیادی دارد.
بهره گیری از کدهای html5 و css3، بهینه بودن کدها در تمام صفحات، امکان سفارشی سازی landing pages و… از ویژگی های این فریم ورک است.
مزیت کلیدی این فریم ورک، ویرایشگر تصویری آن است، که می توان طراحی را به صورت زنده مشاهده و تایید کرد. اشکال مهم این فریم ورک سختی در یادگیری آن است.
فریم ورک ultimateum:
این فریم ورک، بدون دانستن کدنویسی مدیریت جزئی ترین المان ها را به شما واگذار می کند.
از ویژگی های آن:
پشتیبانی از شورتکد، داشتن توابع برای ایجاد فرم ها، اسلایدشو بسیار زیبا، داشتن layer slider و بهینه بودن برای افزونه ی کاربردی ووکامرس است.
مزیت کلیدی این فریم ورک، سادگی در استفاده از ابزارک ها و المانها برای طراحی وب سایت است و مزیت آن، سختی در یادگیری آن است.
فریم ورک thesis:
این فریم ورک یکی از بهترین فریم ورک هایی است که توسط طراحان وب سایت استفاده می شود. تنوع زیادی را از نظر فونت و رنگ به طراحان می دهد. از جمله ویژگی های آن عبارت است از:
تایپو گرافی اختصاصی
قابلیت سفارشی سازی صفحات فرود
دارا بودن صفحه 404 اختصاصی
مزیت کلیدی آن، امکان ایجاد چندین قالب با یک فریم ورک خریداری شده است که از لحاظ سئو همه بهینه هستند. اشکال عمده ی این فریم ورک کدنویسی بسیار شلوغ است.
معایب استفاده از فریم ورک ها:
یادگیری آنها کمی سخت و وقت گیر است. در واقع باید از همه ی خصوصیات آنها استفاده کنید تا به فریم ورک ها مسلط شوید و این کمی فرایند طراحی را به تعویق می اندازد.
همانطور که گفتیم، فریم ورک ها دارای توابع و قابلیت های بسیاری هستند که ممکن است شمار زیادی از آنها به کار نیاید. که این مورد اصلا بهینه نیست.
بسیاری از فریم ورک ها دارای محدودیت هستند. گاهی نیاز به یک قابلیت سفارشی باعث می شود شما کد مربوط به آن را در فایل های فریم ورک وارد کنید که این مورد نیز چندان بهینه نیست و یا اینکه این محدودیت را به انجمن پشتیبانی ارسال کنید، که می تواند فرایندی وقت گیر باشد.
بسیاری از فریم ورک ها رایگان نیستند. برخی از آنها در هنگام خرید از شما وجه دریافت می کنند، اما برخی دیگر برای بروزرسانی و همچنین پشتیبانی، نیز مبلغی را دریافت می کنند.
آیا از فریم ورک استفاده کنیم؟
اگرچه استفاده از فریم ورک ها برای طراحی می تواند هزینه هایی را در پی داشته باشد، اما با توجه به صرفه جویی که در وقت شما صورت می گیرد، بهتر است از آنها استفاده کنید. خصوصا اگر در امر طراحی مبتدی هستید. با فریم ورک ها شما می توانید از آخرین فناوری ها بهره برید و از پشتیبانی قوی انجمن مورد نظر استفاده کنید.
اگر مبتدی هستید، بهتر است از فریم ورک Headway استفاده کنید، چرا که دارای رابط کاربری خوبی است و می توانید با استفاده از رابط دیداری به طراحی وب سایت خود بپردازید.
نتیجه گیری
اگر از دانش کدنویسی بهره مند هستید و وقت کافی را برای طراحی وب سایت دارید، کدنویسی وب سایت خود را از صفر شروع کنید. بدون اغراق این بهترین کاری است که می توانید انجام دهید. اما چنانچه از وقت کافی برخوردار نیستید و فاقد دانش کدنویسی هستید. برای طراحی های خود از فریم ورک ها، بسته به نیاز های خود بهره برید.
به انتهای یک آموزش سودمند دیگر رسیدیم، امیدواریم این مقاله برای شما سودمند واقع شده باشد. ما را از نظرات خود با خبر کنید:)