آموزش ساخت حالت تعمیر و بزودی در المنتور

( جمعه ، 31 فروردین سال 1403 )

حق کپی ویدئو

مجاز نمی باشد.

شما اینجا هستید :

جلسه شانزدهم

آموزگار :

مهدی جبین پور

قرار گرفتن ویدئو در این فصل از آموزش افزونه المنتور به این دلیل است که پس از یاد گیری روش ایجاد حالت تعمیر در المنتور، بتوانید با خیال راحت به طراحی سایت خود بپردازید در عین حالی که سایت شما به کاربران نمایش داده نمی شود و به هم ریختگی ها را مشاهده نمی کنند. ( ادامه مطلب … )

افزونه المنتور Elementor

افزونه المنتور ، سایت ساز جهانی وردپرس …

افزونه المنتور قدرتمندترین پلاگین سایت ساز دنیای وردپرس است که نسخه پرو اورجینال آن توسط گروه ابزار وردپرس در ایران عرضه شده است.

افزونه المنتور Elementor

افزونه المنتور ، سایت ساز جهانی وردپرس …

افزونه المنتور قدرتمندترین پلاگین سایت ساز دنیای وردپرس است که نسخه پرو اورجینال آن توسط گروه ابزار وردپرس در ایران عرضه شده است.

اورجینال

کیفیت

پشتیبانی

آپدیت

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

آموزش ساخت حالت تعمیر و بزودی در المنتور

( جمعه ، 31 فروردین سال 1403 )

شاید تاکنون با جمله “در حال به‌روزرسانی هستیم؛ بزودی بازخواهیم گشت” یا شبیه آن در وب‌سایت‌های مختلف برخورد کرده باشید. این جمله گویای حالتی از سایت است که در اصطلاح به آن تعمیر و بزودی گفته می‌شود. آیا ایجاد این صفحه در همه سایت‌ها ضروری است؟ پاسخ این سؤال بله است. چراکه اهمیت دارد بازدیدکنندگان سایت شما همیشه با صفحات زیبا و مرتب روبه‌رو باشند. آنها نباید متوجه به‌روزرسانی‌های وب‌سایت یا رفع مشکلات احتمالی آن شوند و ظاهر آشفته‌ای از وب‌سایت را مشاهده نمایند.

ساخت صفحه تعمیر و بزودی درحالیکه از ضروریات هر وب‌سایتی است اما چندان کار پیچیده و دشواری نیست. طراحی این برگه در المنتور به سادگی و زیبایی انجام می‌شود. همچنین در افزونه المنتور گزینه‌هایی برای مدیریت حالت تعمیر و بزودی در نظر گرفته شده است که در ادامه این جلسه از دوره آموزش جامع و رایگان المنتور به آن می‌پردازیم.

صفحه تعمیر و بزودی چیست؟

حالت تعمیر برگه خاصی در وردپرس است که در آن صفحات فقط برای مدیر وب‌سایت قابل مشاهده هستند. درواقع مدیر به سایت دسترسی کامل دارد و تغییرات را تا زمانیکه به نسخه پایدار و مناسب از وب‌سایت دست پیدا کند مورد بررسی قرار می‌دهد. در این مدت کاربران و بازدید کنندگان وب‌سایت برای مشاهده همه صفحات با یک صفحه مخصوص که نمایانگر حالت “سایت در دست تعمیر است” یا “بزودی بازخواهیم گشت” روبه‌رو خواهند شد.

توجه داشته باشید پلاگین‌های مختلفی در ورپرس برای ایجاد صفحه تعمیر و بزودی وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. اما در این آموزش ما قصد داریم قابلیت‌های افزونه المنتور برای ایجاد این حالت را به شما آموزش دهیم.

چه زمانی از صفحه تعمیر و بزودی استفاده کنیم؟

با توجه به پیشرفت تکنولوژی در زمینه فناوری تحت وب و ویژگی‌های رو به رشد طراحی سایت، قرار گرفتن سایت در حالت تعمیر و بزودی برای همگام شدن با امکانات جدید اجتناب‌ناپذیر است. در ادامه به چند مورد مهمتر در استفاده از این صفحه برای نمایش به کاربر در زمانیکه شما به‌عنوان مدیر وب‌سایت قصد تغییر و آپدیت سایت را دارید بیان شده است.

  • به‌روزرسانی نرم‌افزاری
  • افزودن یک محصول یا خدمت جدید
  • برطرف کردن اشکال یا باگ‌های موجود در سیستم
  • راه‌اندازی نسخه جدید وب‌سایت

طراحی صفحه تعمیر و بزودی در المنتور

در ابتدا بهتر است صفحه منحصربه‌فردی برای حالت تعمیر و بزودی ایجاد کنید. طراحی این صفحه متناسب با سلیقه و نیاز خود شماست و اینکه تمایل دارید از چه المان‌هایی در آن استفاده کنید. همان‌طور که می‌دانید با نصب افزونه المنتور دو منوی جدید به نام‌های “المنتور” و “قالب‌ها” به پیشخوان وردپرس افزونه می‌شود که هرکدام قابلیت‌های ویژه‌ای برای مدیریت المنتور در اختیار شما قرار می‌دهند.

گام اول – ساخت قالب تعمیر و بزودی

برای طراحی قالب جدید صفحه تعمیر و بزودی در پیشخوان وردپرس وارد منوی “قالب‌ها > قالب‌های ذخیره شده” بشوید و سپس دکمه “افزودن جدید” را کلیک کنید. در صفحه بعد فیلد اول که نوع قالب است را “صفحه” انتخاب کنید. نام قالب دلخواه را در فیلد دوم بنویسید و در انتها دکمه “ایجاد قالب” را کلیک نمایید.

قالب تعمیر و بزودی در المنتور
قالب تعمیر و بزودی در المنتور

گام دوم طرح‌بندی صفحه

حالا شما در صفحه‌ای که برای حالت تعمیر و بزودی درنظر گرفته‌اید در ویرایشگر المنتور هستید. گزینه چرخ‌دنده که مربوط به تنظیمات صفحه است و در نوار ابزار پایینی پنل سمت راست المنتور قرار دارد انتخاب کنید. سپس گزینه طرح‌بندی صفحه را روی حالت Canvas قرار دهید تا هرآنچه از جزییات صفحه مربوط به قالب وردپرسی شما است مانند هدر و فوتر پیش‌فرض حذف شود و یک صفحه کامل برای طراحی سفارشی داشته باشید.

با کلیک دکمه (+) در قسمت محتوایی سمت چپ ویرایشگر زنده المنتور، ساختار موردنظر خود را با تعداد ستون‌هایی که برای طراحی به آن نیاز دارید، مشخص کنید. برای مثال ما در اینجا یک ردیف با 3 ستون اضافه می‌کنیم. حالا برای اینکه طراحی شما تمامی صفحه را دربرگیرد، ارتفاع ردیف را هم اندازه صفحه نمایش قرار دهید.

گام سوم – افزودن المان‌ها

ایجاد همه‌ی صفحات و محتوهای وب‌سایت در کنار توجه و رعایت استاندارهای طراحی یک روش سلیقه‌ای است. هر شخصی می‌تواند با توجه به بینش و تفکر خود به طراحی وب‌سایت و استفاده از المان‌های متفاوت المنتور بپردازد. در این آموزش برای طراحی صفحه تعمیر و بزودی ما از سه المان تصویر، سربرگ و شمارش معکوس استفاده خواهیم کرد. پیشنهاد می‌کنیم ویدیو کاربرد المان‌ها در افزونه المنتور را برای آشنایی با انواع المان‌ها مشاهده کنید.

المان تصویر

یکی از المان‌های کاربردی و گویا برای حالت تعمیر و بزودی تصویر است. استفاده از تصاویر به‌طور واضح منظور شما را به کاربران وب‌سایت منتقل می‌کنند و ظاهر صفحه را به صورت پویا به نمایش می‌گذارند. با جستجوی کلمه maintenance که به معنی تعمیر و نگهداری است در قسمت تصاویر گوگل، عکس‌های مرتبط با موضوع را انتخاب و آنها را دانلود کنید.

حالا المان تصویر را داخل یکی از ستون‌های ردیف قرار دهید. سپس تصویر دلخواه خود را که دانلود کردید از کتابخانه پرونده‌های چند رسانه‌ای وردپرس انتخاب کنید. می‌توانید اندازه عکس و نحوه چیدمان آن را نیز تغییر دهید.

المان سربرگ

در کنار تصویر استفاده از نوشته توجه بهتر و بیشتر مخاطب را جلب می‌کند. بنابراین المان سربرگ را انتخاب کرده و در صفحه ویرایشگر المنتور قرار دهید. متن مناسبی نیز برای آن بنویسید. همچنین رنگ، فونت، ارتفاع متن، نحوه چینش و تنظیمات بیشتری را از قسمت‌های محتوا و استایل سربرگ تغییر دهید تا به آنچه از این المان انتظار دارید نزدیک شوید.

المان شمارش معکوس

این المان علاوه‌بر اینکه جلوه زیباتری به طراحی شما می‌دهد برای اطلاع‌رسانی به کاربران که چه زمانی فرآیند به‌روزرسانی پایان خواهد یافت و آنها می‌توانند از وب‌سایت استفاده کنند نیز جالب و کاربردی است.

المان شمارش معکوس جزء گروه المان‌هایی است که در المنتور پرو در دسترس هستند. برای اینکه به تمامی قابلیت‌های فوق‌العاده این افزونه دسترسی داشته باشید المنتور نسخه‌ی ‌پرمیوم را تهیه و نصب کنید.

المان شمارش معکوس را به قسمت محتوایی ویرایشگر المنتور و در ستونی که می‌خواهید نمایش داده شود بکشید و رها کنید(Drag&Drop) . حالا تاریخ سررسید آن یعنی روز و ساعتی که سایت آماده و برای کاربران قابل مشاهده خواهد شد، مشخص نمایید. رنگ پس‌زمینه آن را با سایر المان‌ها و صفحه تعمیر و بزودی هماهنگ کنید. تغییر عرض، فاصله بین هر کادر، نوع فونت و اندازه آنها تنظیمات بیشتری است که برای این المان می‌توانید به صورت سفارشی انجام دهید.

المان شمارش معکوس در المنتور
المان شمارش معکوس در المنتور

تنظیمات صفحه تعمیر و بزودی در المنتور

در پیشخوان وردپرس وارد منوی “المنتور > ابزارها” شوید و سربرگ “حالت تعمیر” را انتخاب کنید. در اینجا قرار است تنظیماتی انجام دهیم تا وب‌سایت برای مدتی آفلاین باشد.

انتخاب حالت: در این قسمت می‌توانید دو حالت “تعمیر” و “بزودی” را برای سایت انتخاب کنید. انتخاب هریک از این دو حالت تفاوت چندانی ندارد بلکه تنها در ارسال کد درخواستی فانکشن هوشمند المنتور برای موتورهای جستجو متفاوت هستند.

  • حالت تعمیر: کد HTTP حالت تعمیر 503 است. در این حالت موتورهای جستجو می‌دانند که باید دوباره به سایت برگردند و آن را بررسی کنند. توصیه می‌شود جهت جلوگیری از حذف سایت توسط گوگل بیشتر از 2 تا 3 روز سایت را در حالت تعمیر قرار ندهید. همچنین بهتر است سایت‌های جدید که طراحی آنها تازه شروع شده است از ابتدا در حالت تعمیر قرار گیرند.
  • حالت بزودی: در این حالت موتورهای جستجو سایت را ایندکس می‌کنند. کد خطای HTTP حالت بزودی، 200 است.

 

تنظیمات صفحه تعمیر و بزودی در المنتور
تنظیمات صفحه تعمیر و بزودی در المنتور

چه کسی می‌تواند به سایت دسترسی داشته باشد: در این قسمت با انتخاب گزینه “وارد شده”، فقط اشخاصی که در سایت لاگین هستند یعنی مدیر وب‌سایت می‌تواند همه‌ی صفحات سایت را مشاهده و بررسی کند.

انتخاب قالب: نام قالبی که برای صفحه تعمیر و بزودی در مرحله قبل ایجاد کردید را انتخاب کنید تا همه‌ی کاربران در زمان بازدید سایت این صفحه سفارشی‌شده را مشاهده کنند.

در این مقاله شما به‌طور کامل با ساخت و طراحی صفحه تعمیر و بزودی آشنا شدید. همچنین تنظیمات آن را در المنتور انجام دادید. حالا می‌توانید هر زمان که نیاز داشتید این حالت را فعال کرده و برای مدتی وب‌سایت را در حالت آفلاین قرار داده و تغییرات و به‌روزرسانی‌های موردنظر خود را اعمال کنید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و بتوانید به درستی از آن بهره‌مند شوید.

از توجه شما به این آموزش هم ممنونیم، به شما اطلاع دهیم که هر چند وقت یکبار، آموزش وردپرس را مشاهده نمایید، چند فصل جدید به آموزش ها اضافه می شود.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

32 دیدگاه. Leave new

فهرست