راهنمای کامل تنظیمات افزونه سئو Yoast وردپرس
استفاده از افزونه Yoast SEO یکی از بهترین روش ها برای بهینه سازی وب سایت و ارتقاء رتبه ی وب سایت در موتورهای جستجو است، اما با سبز شدن چراغ های سئو این افزونه کار تمام نمی شود.
آنچه شما انتظار دارید این است که وب سایت وردپرسی شما در نتایج جستجو نمایش داده شود. دلیل اینکه بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو، تا این حد اهمیت دارد نیز همین است. Yoast SEO افزونه ای است که به شما در رنکینگ وب سایتتان کمک شایانی می کند و بهینه سازی وب سایت شما را ضمن مدیریت، آسانتر می کند. جالب است بدانید که اغلب افراد استفاده ی صحیح از این افزونه را نمی دانند و تنها به موارد ابتدایی از این افزونه بسنده می کنند.
ابزار وردپرس در این مقاله قصد دارد شما کاربران وردپرسی را با نحوه ی درست استفاده از این پلاگین آشنا سازد. با ما در ادامه همراه باشید.
در ابزار وردپرس، آموزش هایی را برای این افزونه برای شما کاربران گرامی تهیه دیده ایم که می تواند برای شما بسیار مفید واقع شود.
چه اهمیتی دارد که شما از افزونه ی Yoast SEO درست استفاده کنید؟
سئو یک سفر است. مستقل از تعریفی که سایرین از سئو دارند، می توان گفت سئو تلاشی است برای ارتقاء موقعیت سایت، با ایجاد تغییراتی کوچک و یا بزرگ که می تواند جایگاه شما را در نتایج جستجو ارتقا دهد. این ارتقاء جایگاه ممکن است کوچک اما بدون بازگشت باشد. آنچه در اینجا اهمیت بیشتری دارد، حفظ جایگاه و عدم نزول از جایگاه به دست آمده است.
افزونه ی Yoast SEO پلاگینی فوق العاده برای بهبود وضعیت سئو ی سایت وردپرسی است. اما نکته ی مهم اینجاست که این نتیجه به تنهایی با نصب این افزونه حاصل نمی شود، بلکه تازه کار شما با نصب این افزونه آغاز می شود. ابتدا باید مطمئن شوید که این افزونه به خوبی نصب شده است، برای استفاده ی درست از این افزونه توصیه می کنیم آموزش yoast مربوط به این افزونه را در ابزار وردپرس دنبال کنید. شما باید در این راه ثابت قدم باشید:)
اگز از افزونه ی سئو استفاده کرده باشید، حتما می دانید که، این افزونه دارای 3 چراغ راهنما برای نحوه ی عملکرد محتوای شماست. این پلاگین از سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز، برای نمایش وضعیت محتوا استفاده می کند. تنها در نظر گرفتن اینکه چراغ سئو ی این افزونه سبز شود کافی نیست.
به یاد داشته باشید این چراغ ها تنها شاخص هستند. رنگ سبز سئو به تنهایی نمی تواند شما را در نتایج بالای جستجو قرار دهد. این رنگ ها تنها کمک می کنند که روی تاکتیک های ویژه ای تمرکز کنید. با این وجود می توانید این تاکتیک ها را در نظر نگیرید.
شما باید بدانید که افزونه ی Yoast SEO چگونه کار می کند، تا بتوانید گزینش های درستی را برای سئو وب سایت خود انجام دهید.
چگونه از افزونه ی Yoast SEO به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم: تنظیمات، پیکربندی و گزینه های مربوطه:
ما قصد داریم در این آموزش، تنظیمات و گزینه های مربوط به این افزونه را شرح دهیم تا بتوانیم به شما بیشترین کمک را بکینم. با ما همراه باشید.
تنظیمات عمومی
در ادامه پنجره ی مربوط به پیکربندی این افزونه را مشاهده می کنید. این پیکربندی به شما کمک می کند تا بتوانید همه چیز را در بهترین شکل ممکن به انجام برسانید. این تنظیمات برای افرادی که می خواهند اصولی کار کنند هم خیلی ساده است و هم اثربخش. بسیاری از این تنظیمات می توانند فعال یا غیر فعال شوند، اما بهتر است ابتدا با نحوه ی تاثیر این گزینه ها در سئو سایت آشنا شوید.
آنالیز سئو وب سایت: در اینجا آنالیز بسیار ساده ای از وب سایت به شما ارائه می شود. حتما این بخش را مشاهده کنید و در صورت امکان به توصیه های آن عمل کنید. پیشنهاداتی به منظور بهبود وضعیت سئو ی وب سایت شما.
- آنالیز خوانایی محتوا: این ویژگی متن یا محتوای شما را از نظر خوانایی برای خوانندگان وب سایت آنالیز می کند. در واقع به شما کمک می کند ایرادات متن را از نقطه نظرهای دستوری، پاراگراف بندی و نحوه ی نگارش اصلاح کنید. اگرچه این ویژگی برای یک زبان تکنیکی چندان تاثیری ندارد. شاید بهتر باشد این ویژگی را خاموش کنید:|
- محتواهای شاخص: این محتواها، مهمترین مقالات یا برگه های وب سایت شما هستند. به اساس و پایه ی محتوا روح می دهند. با توجه به استراتژی خود می توانید این ویژگی را فعال و یا غیر فعال کنید. این خصوصیت بیشتر برای سایت های بزرگتر و البته با محتویات بیشتر کمک کننده است.
- شمارشگر پیوند متن: استفاده از این ویژگی، روش خوبی است برای مشاهده ی نحوه ی لینک سازی داخلی وب سایت شما.
- نقشه سایت XML: نقشه ی سایت می تواند در یافتن محتویات وب سایت شما توسط موتورهای جستجو بسیار کمک کننده باشد. به طور قطع این ویژگی را روشن کنید.
- ادغام وب سایتRyte : با این ویژگی می توانید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما توسط موتورهای جستجو ایندکس می شود. ممکن است شما از ابزارهای بهتر و کارآمد تری برای این امر استفاده کنید، پس به آن احتیاجی نخواهید داشت.
- نوار منوی مدیریت: این گزینه به شما این امکان را می دهد تا از طریق ادمین بار به Yoast SEO دسترسی داشته باشید، تا بتوانید اعلانات را سریعتر مشاهده کنید.
- امنیت: شما می توانید تعدادی از کاربران را برای دسترسی به تنظیمات Yoast SEO محدود کنید. این گزینه در تنظیمات پیشرفته ی این افزونه قرار دارد. خاموش کردن این گزینه اجازه ی ویرایش به همه ی کاربران وب سایت را می دهد.
در تصویر زیر این ویژگی ها را مشاهده می کنید:
ابزار Webmaster: این ویژگی نیز در تنظیمات عمومی قابل رویت است، اگرچه از سایر ویژگی های این افزونه جدا است. این ویژگی به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید از مرورگر های مختلف به وب سایت خود متصل شوید. برای استفاده از این ویژگی می بایست، یک اکانت وبمستر برای هر موتور جستجو ایجاد کنید و کد تایید را به آن اضافه کنید. حتما از این ویژگی استفاده کنید.
نمایش سایت در موتورهای جستجو:
این بخش از افزونه چگونگی نمایش وب سایت شما را در موتورهای جستجو تعیین می کند.
عمومی: در ابتدا با تنظیمات عمومی مواجه می شوید. بعضی از افراد اطلاعات بخش Graph را پر نمی کنند ولی این بخش به موتورهای جستجو کمک می کند تا درک کنند که شما چکاره هستید.
- انواع محتوا: در این بخش شما می توانید تعیین کنید که چه نوع محتوایی در موتورهای جستجو نمایش داده شوند و یا کدام نوع محتوا مخفی باشند. در قالب های گوناگون قطعا محتواهایی وجود دارد که شما تمایلی به نمایش آنها در نتایج جستجو ندارید. برای عدم نمایش این نوع محتواها می توانید از این بخش تنظیمات لازم را جهت نمایش این گونه محتویات انجام دهید.
- عناصر چند رسانه ای: زمانی که شما یک فایل رسانه ای را آپلود می کنید تنها آن فایل رسانه ای نیست که به سایت شما اضافه می شود بلکه صفحات پیوست این فایل ها را نیز شامل می شود که حاوی اطلاعات خاصی نیستند و تنها دارای نام آن رسانه است. این گزینه به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید صفحات ایجاد شده را به خود فایل رسانه ای ریدایرکت کنید.تکسانومی ها: تکسانومی ها انواع مختلفی دارند مانند دسته بندی ها، برچسب ها، نمونه کارها و … اگر می خواهید وب سایت شما بر اساس دسته بندی ها و برچسب ها بالا برود، می توانید از این بخش تنظیمات مربوط به نمایش تکسانومی ها را ست کنید. فراموش نکنید حتما برای دسته بندی ها در وردپرس، توضیحاتی را اضافه کنید.آرشیو: اگر می خواهید بایگانی شما و یا مطالب یک نویسنده در نتایج جستجو نمایش داده شود، در این بخش می توانید تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید.
تنظیمات مسیر راهنما: این بخش برای سئو و بهینه سازی وب سایت عالی است، اما نیاز به کد نوشتن و دانش کدنویسی دارد. با ادیت این بخش می توانید برای قالب وب سایت خود مسیر راهنما اضافه کنید.
خوراک: این بخش مربوط به تنظیمات خبرخوان RSS است و می توان گفت که تقریبا شما نیازی به تنظیم این بخش نخواهید داشت.
میز فرمان جستجو یا همان سرچ کنسول:
برای اعمال تنظیمات در این بخش، ابتدا باید یک اکانت گوگل داشته باشید و در ادامه باید کد تاییدیه گوگل وبمسترتولز را دریافت کنید و در اینجا وارد کنید. با این ویژگی می توانید وب سایت خود را رسد کنید.
شبکه های اجتماعی:
در این بخش شما می توانید حساب های کاربری خود را در شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک، توییتر، گوگل پلاس و …. تنظیم کنید و نحوه ی نمایش مطالب وب سایت را در شبکه های اجتماعی تعیین کنید. برای مطلب تصویر انتخاب کنید و …
- حساب های کاربری: در این بخش به موتورهای جستجو می گویید که از کدام شبکه های اجتماعی استفاده می کنید. با وارد کردن اکانت های خود در هر یک از کادر های مربوطه می توانید تنظیمات مربوط به آنها را انجام دهید.
- کانال های اختصاصی: شما همچنین می توانید جزییات مربوط به فیسبوک، توئیتر، پینترست و گوگل پلاس خود را ست کنید تا نحوه ی نمایش محتویات وب سایت خود را در این شبکه ها مدیریت کنید.
ابزارها:
افزونه ی Yoast SEO دارای ابزارهایی است که می توانند بسیار مفید واقع شوند، گرچه ممکن است هر روز مورد استفاده قرار نگیرند.
- درون ریزی و برون ریزی: برای انتقال داده ها و تنطیمات مربوط به افزونه ی Yoast SEO به وب سایت دیگر و یا انتقال تنظیمات مربوط به این افزونه به وب سایت خودتان، به کار می رود.
- ویرایشگر فایل: این بخش به شما اجازه می دهد تا تنظیمات مربوط به فایل txt و یا htaccess. را تغییر دهید.
- ویرایشگر گروهی: این ابزار به شما اجازه می دهد که عنوان و توضیحات نوشته ها و صفحات خود را به صورت گروهی ویرایش کنید.
- شمارنده ی پیوند متن: حتما این بخش را اجرا کنید، چرا که روشی است برای بررسی لینک های داخلی وب سایت شما.
ادیتور درون پست یا صفحه:
با فعال کردن این ویژگی می توانید با ایجاد یک پست و یا صفحه، ادیتور این افزونه را نیز داشته باشید و بخش های مختلف پست تایپ خود را برای بهینه سازی ویرایش کنید. این بخش برای کنترل و مدیریت هر چه بیشتر سئو ی محتوای وب سایت شماست. اگر باکس مربوط به تنظیمات سئو را در صفحه مشاهده نمی کنید، اطمینان حاصل کنید که در تنظیمات برگه این آپشن را فعال کرده اید.
- کلید واژه تمرکزی: مکانی است که باید کلید واژه ی خود را برای محتوای مورد نظر وارد کنید. چراغ های راهنمای این افزونه با توجه به کلید واژه موجود در محتوا عمل می کنند و به سئوی محتوای شما امتیاز می دهند.
- ویرایش اسنیپت: در این بخش می توانید برای محتوای خود عنوان سئو و توضیحات اضافه کنید. البته این عناوین و توضیحات تنها در نتایج جستجو برای کاربران نمایش داده می شوند و در رنکینگ محتوای وب سایت شما نقش قابل توجهی دارند.
اشتباهات رایج در استفاده از افزونه ی Yoast SEO:
همانطور که مشاهده کردید، افزونه ی Yoast SEO دارای ویژگی های بسیار فوق العاده ای است. اما بسیاری از وب سایت ها از این افزونه ی کارآمد استفاده نمی کنند.
در ادامه شما را با رایج ترین اشتباهاتی که در مورد این افزونه مرتکب می شوند آشنا می کنیم تا آنها را برطرف کنید.
تنظیمات مرکزی: نصب کردن این افزونه به تنهایی و بدون ست کردن تنظیمات اصلی آن، باعث می شود شما نتوانید از امکانات کامل این افزونه بهره برید. این تنظیمات اگرچه ساده به نظر می رسند اما بسیار مهم هستند.
تنظیمات نقشه ی سایت: بسیاری از وب سایت ها، برگه ها و محتویات غیر کاربردی زیادی را ایجاد می کنند. اگر نقشه ی سایت را فعال کنید، با مرور آن مشاهده خواهید کرد که بسیاری از این محتویات کارایی لازم را ندارند و باید حذف شوند.
استفاده از ابزار webmaster tools:
اتصال به وب سایت توسط موتورهای جستجو: برای کسب موفقیت در کسب وکار، باید بتوانید از طریق موتورهای جستجو به وب سایت خود متصل شوید و این بدین معنی است که وب سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده شود. برای اطلاع از این که وب سایت شما از دید موتورهای جستجو چگونه است، بهترین روش استفاده از ابزار webmaster است. برای بهره گیری از این ابزار کارآمد درنگ نکنید:)
استفاده ی نادرست از کلمه کلیدی تمرکزی: اغلب افراد نمی دانند از چه کلمه کلیدی استفاده کنند و یا اینکه در انتخاب کلمه کلیدی مورد نظر مشکل دارند. به همین دلیل از چند کلمه کلیدی برای محتوای خود بهره می برند. اما باید بدانید که این روش کارایی ندارد. در این کادر تنها باید یک کلمه کلیدی و تنها یک کلمه کلیدی وارد شود. با اهمیت ترین کیورد را در این کادر وارد کنید.
ست نکردن کلمه کلیدی تمرکزی: اگر کلمه کلیدی را در این کادر وارد نکنید، در واقع از محوری ترین کاربردهای افزونه ی Yoast SEO استفاده نکرده اید. حتما و حتما این کادر را تکمیل کنید و خالی باقی نگذارید و در محتوای خود از این کلمه و یا مترادف های آن استفاده کنید.
نادیده گرفتن کلمه کلیدی تمرکزی: ممکن است شما کلمه کلیدی تمرکزی برای محتوا در نظر گرفته باشید، اما این کلمه کلیدی هیچ بازخوردی نداشته باشد. حتما در متن و محتوای خود پیرامون کلمه کلیدی مطلب بنویسید و از این کلمه و مترادف های آن استفاده کنید تا کاربران بی جهت به سایت شما هدایت نشوند و پاسخ جستجوی خود را در وب سایت شما دریافت کنند.
بهینه سازی زیاد: دقت داشته باشید که استفاده از کلمه کلیدی در محتوا مهم است اما نباید از این کلمه در متن خیلی زیاد استفاده کنید. این امر برای سئو بسیار مضر است. برای مثال نباید کلمه ی کلیدی را به اجبار در ویژگی alt تصاویر جای داد و یا اینکه چگالی کلمه کلیدی را در محتوا بالا برد. مدت زمان زیادی است که دیگر چگالی کلمه کلیدی در محتوا تاثیری در سئو ندارد. در این مورد نیز دقت لازم را داشته باشید، چرا که، از دید موتورهای جستجو شما قصد فریب کاربران و موتورهای جستجو را خواهید داشت.
گزینه های نمایشی: فعال کردن گزینه های نمایشی کمک چندانی به شما برای سئو ی وب سایت نمی کند، می توانید آن را فراموش کنید. در واقع تنها دیدن کلمه کلیدی تمرکزی می تواند به شما کمک کند.
Yoast SEO پلاگینی قدرتمند است، این در صورتی است که شما به درستی از آن استفاده کنید. گمان نکنید با نصب کردن آن کار تمام است. طبق آنچه در این مطلب عنوان کردیم تنظیمات آن را انجام دهید و از این پلاگین لذت ببرید:)
ارتقاء Yoast SEO:
نسخه ی ابتدایی این پلاگین رایگان است. اما همانطور که می دانید نسخه ی پریمیوم این افزونه نیز مانند همه ی افزونه ها دارای قابلیت های ویژه ای است که با خرید آن می توانید از آنها بهره مند شوید.
افزونه ی پریمیوم Yoast SEO:
همانطور که گفتیم نسخه ی پریمیوم این افزونه دارای ویژگی های منحصر به فردی است. اما 3 ویژگی بسیارمهم و کاربردی این پلاگین عبات است از:
استفاده از چند کلمه کلیدی برای محتوا: در نسخه ی رایگان این افزونه شما ناچار به استفاده از یک کلمه کلیدی تمرکزی برای محتوای خود هستید. اما در نسخه ی ارتقاء یافته ی این افزونه شما می توانید از چند کلمه کلیدی برای بهینه سازی محتوای خود استفاده کنید.
لینک سازی داخلی: نسخه ی پریمیوم Yoast SEO به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید میان محتویات مختلف سایت خود ارتباط برقرار کنید و به آنها لینک دهید. در این صورت شما قادر خواهید بود کاربران را در وب سایت خود بیشتر نگه دارید و هم محتویات مرتبط خود را به کاربران ارائه دهید و سئوی آنها را نیز ارتقا دهید. پس این فرصت را از دست ندهید:)
ریدایرکت خودکار: تغییر آدرس ها می تواند برای وب سایت خطرناک باشد، اما نسخه ی پریمیوم Yoast SEO امکان هدایت آدرس ها با ریدایرکت 301 را به صورت خودکار ایجاد می کند و شما می توانید با آسودگی خاطر یو آر ال های خود را تغییر دهید.
پلاگین های Yoast SEO دیگر:
Yoast SEO پلاگین های دیگری نیز دارد که آنها نیز پریمیوم هستند. تمرکز این افزونه ها روی موارد خاص است.
سئو ویدئو: اگر در وب سایت خود از بارگزاری ویدئو استفاده می کنید، این افزونه می تواند شما را در بهینه سازی ویدئو ها برای موتورهای جستجو یاری کند.
بهینه سازی محلی: این گزینه برای بهینه سازی کسب وکار محلی شما ایده ال است. آنچه برای کسب و کار شما می تواند مفید واقع شود، از این افزونه می توانید دریافت و به موتورهای جستجو ارائه کنید.
سئو ووکامرس: استخراج جزئیاتی مانند قیمت، در دسترس بودن و بسیاری از این قبیل اطلاعات را می توانید از طریق این افزونه در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید.
سئوی محلی ووکامرس: این افزونه ویژگی های هر دو پلاگین سئوی محلی و سئوی ووکامرس را در اختیار شما قرار می دهد. این پلاگین به فروشگاه های محلی که فروشگاه آنلاین نیز دارند سرویس هایی را جهت بهینه سازی ارائه می دهد.
بهینه سازی اخبار: اگر شما وب سایتی با محتوای خبری دارید این افزونه برای شما ایده ال خواهد بود.
ارتقای سئوی وب سایت وردپرسی+ آموزش های سئو رایگان از دیگر ویژگی های مثبت این افزونه است.
ترافیک موتورهای جستجو مانند رگ های یک وب سایت هستند و ترافیک را به سمت سایت شما هدایت می کنند. Yoast SEO پلاگینی است که می تواند در هدایت این ترافیک به سمت وب سایت وردپرسی شما بهترین انتخاب باشد.
به یاد داشته باشید که بهینه سازی وب سایت هدفی است که هر وب سایتی برای رسیدن به آن تمام تلاش خود را می کند و با رقبای خود به رقابت می پردازد. برای بهینه سازی وب سایت باید از بهینه سازی داخلی وب سایت آغاز کنید و در راستای آن لینک سازی خارجی را نیز در دستور کار قرار دهید. برای بهینه سازی داخلی وب سایت، Yoast SEO یکی از بهترین و کاربردی ترین افزونه ها است. اما برای استفاده از ویژگی های کلیدی و منحصر به فرد این پلاگین، نحوه ی کار کردن با این افزونه را باید بیاموزید.
ابزار وردپرس امیدوار است این مقاله مورد استفاده ی شما کاربران و مخاطبین گرامی واقع شده باشد. منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.
6 دیدگاه. Leave new
سلام و وقت بخیر
ببخشید یسوال داشتم افزونه yoast seo در قالب المنتور ظاهر ش فرق داره مثلا ابزار وب مستر رو نداره و … باید چکار کنم ، سایتی که رو سئوش کار میکنم با قالب المنتور و انگار گزینه افزونه ها رو هم نداره ، ممنون میشم راهنمایی کنید که به چه شکل بتونم با افزونه یو سئو در این قالب کار کنم ،همانطور که آموزش داده شده خیلی از گزینه های یوسیو رو من ندارم 😑
سلام وقت شما بخیر،
بصورت کلی اگر افزونه شما بروز است بایستی تنظیمات بخوبی نمایش داده شود اما اگر باز هم دسترسی نداشتید کافی است برگه را در حالت عادی ویرایش و سئو آنرا انجام دهید و در این حالت بایستی بخوبی تمام گزینه ها در دسترس باشند.
با تشکر.
سلام. وقت بخیر…
ظاهرا افزونه yoast امکان پیاده سازی Open graph را دارد. در این مورد توضیحی میفرمایید و اینکه چگونه میتوان از این امکان استفاده کرد؟
با تشکر
سلام و درود خدمت شما
برای فعال شدن Open graph نیاز به انجام کار خاصی نمی باشد و افزونه به صورت خودکار متا تگ های مربوط به Open graph را اضافه خواهد کرد.
با تشکر
سلام مجدد. بله درست میفرمایید. تعداد از Open graph ی عمومی را اضافه میکند .اگر نیاز به استفاده بیشتر از تگ های Open graph باشد، پیش نهاد جنابعالی چیست؟
با تشکر
سلام و درود
می توانید افزونه زیر را بررسی بفرمایید.
Open Graph
با تشکر