در جلسه گذشته از دوره آموزش ووکامرس برای شما کاربران عزیز در رابطه با نحوه مقایسه محصولات در ووکامرس و مدیریت آن توضیح دادیم و اکنون نیز قصد داریم در مورد بخش گزارشات و مشتریان در ووکامرس توضیح دهیم. در واقع پس از فروش محصولات بعد از مدتی نیاز داریم که یک گزارش از تعداد فروش و مشتریان خود بگیریم و از طریق این گزارشات میتوانیم بازخورد خوبی از فروش داشته باشیم. همچنین میتوانیم استراتژیهای آینده خود را بر اساس این گزارشات تعیین کنیم. از طریق این روش میتوان مشتریانی که خرید کردهاند، میانگین خرید، خرید مشتریان از شهرهای گوناگون و غیره را بررسی کرده و فروشگاه اینترنتی را روزبهروز گسترش داد.
برای انجام این کار مانند همیشه ابتدا وارد پیشخوان سایت وردپرسی خودتان شوید و وارد منو ووکامرس شوید. در اینجا دو بخش “گزارشات” و “مشتریان” وجود دارد که ابتدا بخش مشتریان را برای شما توضیح میدهیم.
تنظیمات بخش مشتریان ووکامرس
در این بخش تنظیمات خاصی وجود ندارد و نیاز به انجام تنظیمات ویژه در این قسمت نیست. در این صفحه یک قسمت به نام “Show” وجود دارد که توسط آن میتوان نحوه نمایش مشتریان را تعیین کرد؛ در این قسمت میتوانید مشخص کنید که تمامی مشتریان یا اینکه تنها یک مشتری نمایش داده شود که باید برای انجام این کار نام مشتری را جستجو کنید. پس از انتخاب نام مشتری میتوانید در جدولی که در این صفحه وجود دارد اطلاعات و خرید آن را مشاهده کنید.
اگر این گزینه را روی تمام مشتریان قرار دهید میتوانید لیست مشتریانی که از سایت شما خرید کردهاند را مشاهده کنید. در این قسمت میتوان مواردی مانند نام آخرین فعالیت، زمان ثبتنام، ایمیل، تعداد سفارشات، مبلغ کل خرید، میانگین مبلغ خرید، منطقه، نام شهر و کد پستی را مشاهده کرد. اگر در این جدول روی آیکون سه نقطه سمت چپ کلیک کنید میتوانید در لیستی که برای شما نمایش داده شده است گزینهها را تغییر داده و مدیریت کنید. درواقع توسط این گزینه میتوانید برخی از موارد دلخواه را غیرفعال کنید. همچنین توسط بخش “Download” نیز میتوانید این گزارش را بهصورت فایل اکسل دانلود نمایید.
تنظیمات بخش گزارشات ووکامرس
این قسمت دارای سه تب به نام سفارشها، مشتریان و انبار است که آنها را به تفکیک برای شما توضیح میدهیم.
بخش سفارشها
زمانی که روی زیر منو گزارشات کلیک کنید، یک نمودار برای شما نمایش داده میشود که میتوان بر اساس 7 روز گذشته، این ماه، ماه گذشته و سال نیز آن را مشاهده کرد. همچنین در بخش “دلخواه” میتوانید تاریخ مشخصی برای دریافت گزارش مشخص کرد. همچنین در سمت راست این نمودار در سطر اول مبلغ فروش ناخالص را برای شما نمایش میدهد. بخش بعدی نیز میانگین فروشهای درشت روزانه را نمایش میدهد. گزینه بعدی میانگین فروش خالص روزانه فروشگاه شما است. همچنین در گزینههای بعدی به ترتیب سفارش ثبتشده، موارد خریداریشده، مسترد یا برگشت داده شده، هزینه حملونقل نمایش داده میشود. در گزینه آخر در صورت استفاده از کد تخفیف مجموعه ارزش آن را برای شما نمایش میدهد.
این تنظیمات با توجه به “فروش بر اساس روز” بود و با کلیک روی “فروش بر اساس محصول” میتوان گزارشات را با توجه به تعداد فروش محصولات مشاهده کرد. در این صفحه در بخش “پرفروشها” محصولاتی که دارای بیشترین فروش را داشتهاند برای شما نمایش میدهد. همچنین در بخش “بیشترین درآمد” میتوان محصولاتی که بیشترین درآمدزایی را داشتهاند را مشاهده کرد. در این بخش هم مانند قسمت قبل میتوان تاریخها را بهدلخواه تغییر داد تا بتوان گزارش را در زمانهای دیگری نیز در اختیار داشت. در این صفحه یک گزینه به نام “صدور CSV” وجود دارد که فرآیند خروجی گرفتن در فایل اکسل را انجام میدهد.
قسمت بعدی “فروش بر اساس دستهبندی” نام دارد که در این قسمت میتوان آمار و گزارشات فروش بر اساس دستهبندیهای مختلف را مشاهده کرد. پس از وارد شدن به این صفحه باید در قسمت “دستهها” یک دستهبندی را انتخاب کنید و روی گزینه نمایش کلیک کنید تا آمار نمایش داده شود؛ همچنین مبلغ فروش کل دستهبندی انتخابی را در این صفحه برای شما نمایش میدهد.
بخش بعد “کدهای تخفیف بر اساس تاریخ” نام دارد که در این قسمت فروشهایی که بر اساس تخفیف صورت گرفته است را نمایش میدهد. میتوان مانند بخشهای قبل این گزارش را در تاریخهای متعدد مشاهده کرد. همچنین مبلغ کل تخفیف در روزهای مشخص را نیز برای شما نمایش میدهد. در این صفحه بخش “محبوبترینها” بیشترین کد تخفیف استفاده شده را برای شما نمایش میدهد. اگر شما یک جشنواره بر اساس رویدادهای مختلف برگزار کنید میتوانید توسط این قسمت گزارش آن را مشاهده کنید و متوجه شوید کدام کد تخفیف کاربرد بیشتری داشته است. همچنین در بخش “بیشترین تخفیف” میتوان لیست سفارشاتی که از تخفیف بیشترین بهره را بردهاند مشاهده کرد.
بخش بعدی “دانلودهای مشتری” نام دارد که میزان دانلودهای مختلف بر اساس محصول را برای شما نمایش میدهد. درواقع لیست محصولات دانلودی را در این قسمت برای شما نمایش میدهد که شما میتوانید تعداد دانلود و وضعیت آنها را مشاهده کنید.
بخش مشتریان
این قسمت فروش بر اساس مشتریان را برای شما نمایش میدهد و در نمودار این صفحه میتوان فروش بر اساس مشتری و فروش مهمان را مشاهده کرد. اگر در بخش پیکربندی ووکامرس “خرید مهمان” را فعال کرده باشید کاربر با ورود به سایت بدون ثبتنام امکان خرید دارد و بهتبع در این صفحه شما میتوانید گزارش خرید مهمان را مشاهده کنید. البته بهتر است این گزینه فعال نباشد؛ چرا که اطلاعات مشتری جهت خرید در سایت ثبت شود و در آینده بتوان از آن اطلاعات جهت جشنواره یا تخفیفات مختلف استفاده کرد. همچنین در این صفحه میتوان تعداد عضویت مشریان جدید و خرید آنها در تعداد روز معین را مشاهده کرد. در بخش مشتریان یک قسمت به نام “لیست مشتری” نیز وجود دارد که دارای تنظیمات خاصی نیست و تنها لیست مشتریان را برای شما نمایش میدهد.
بخش انبار
در این قسمت موجودی انبار را برای شما نمایش میدهد. بخش اول انبار شامل “کمبود در انبار” است که در یک جدول محصولاتی که موجودی آنها کم شده است را نمایش میدهد. این محصولات دارای یک شناسه مخصوص به خود میباشند که بتوان بهراحتی آنها را جستجو و پیدا کرد. در بخش انبار یک تب به نام “در انبار موجود نمیباشد” وجود دارد که توسط آن میتوان محصولاتی که موجودی آنها به اتمام رسیده را مشاهده کرد. تب سوم بخش انبار “بیشترین موجودی” نام دارد که محصولاتی که دارای بیشترین موجودی در حال حاضر میباشند را نمایش میدهد.
نتیجهگیری
در این جلسه در رابطه با انواع گزارشات در ووکامرس برای شما توضیح دادیم تا بتوانید با توجه به نوع محصول، مشتری و غیره گزارش فروش را در اختیار داشته باشید. امیدواریم که از این جلسه بهره کافی را برده باشید. در قسمت بعدی همراه ما باشید که قصد داریم به سراغ آموزش بروز رسانی لینک محصولات دانلودی در ووکامرس برویم.
26 دیدگاه. Leave new
اگر برای مثال ما اومدیم مثلا امروز 10 تا سفارش داشتیم و ارسال کردیم
میخوایم ببینیم کدوماش به دست مشتری رسیده
کدوم هارو تحویل پیک دادیم و ……
رو بررسی کنیم به چه صورته ؟؟
سلام وقت شما بخیر،
شما میتوانید در هر سفارشات جزییات آنرا تنظیم کنید و بعنوان مثال با تعریف و استفاده از وضعیت های مختلف آنها را مدیریت نمایید.
با تشکر.
با سلام خدمت شما
نسخه قبلی ووکامرس بصورت پیش فرض بخشی داشت بعد از انتخاب مشتری اطلاعات مشتری رو نمایش می داد مثل اینکه آیابصورت ارگانیک از گوگل وارد سایت شده یا بصورت مستقیم، حالا بعد از آپدیت در بخش مشتری این قسمت وجود نداره ممنون میشم راهنمایی کنید از چه بخشی باید فعال بشه. با تشکر
سلام وقت شما بخیر،
این مورد در نسخه های جدید اضافه شده است که پیشنهاد میشود از ناحیه کاربری خود اقدام به ارسال تیکت فرمایید تا سایت شما بررسی شود
با تشکر.
سلام وقت بخیر.
چه افزونه هایی هستند که میتوانند کمک کنند دیتای بخش های مختلف ووکامرس مثل محصولات و مشتری ها و فاکتورها و کدهای تخفیف و… به صورت فایل اکسل قابل برون بری باشه تا بتوان در سایت دیگه ای کامل درون ریزی کرد که خطا هم نداشته باشه.
میشه این افزونه هارو بهم بگید؟
سلام بر شما وقت بخیر
افزونه های رایگان و غیر رایگانی وجود دارد که البته ما در ابزار وردپرس انها را موجود نداریم.
در گوگل سرچ نمایید آموزش خروجی گرفتن از ووکامرس
هم برای این مورد آموزش و هم افزونه وجود دارد.
سلام وقت بخیر
من در ووکامرس سفارشاتی از مشتریان داشتم اما در بخش گذارشات مبالغ و …. را نماش نمیدهد.
سلام وقت شما بخیر،
در این خصوص پیشنهاد میشود افزونه ووکامرس خود را به آخرین نسخه بروز نمایید زیرا در این بخش بایستی اطلاعات سفارش بخوبی نمایش داده شود البته دقت کنید که بایستی برای مدیریت هر سفارش آنرا در بخش سفارشات ووکامرس باز و مشاهده کنید.
با تشکر.
با عرض سلام و خسته نباشید
فرض کنید مثلا یک سایت فروشگاهی با چند کارخانه قرارداد بسته و برای هر کدام از کارکنان کارخانجات نقش کاربری جدیدی ایجاد کرده و یک لینک اختصاصی هم بهشون داده با اون لینک ثبت نام کردن
مثلا نقش کابری مدیران مواد غذایی
نقش کاربری مدیران لوازم خانگی
و …
و الان اون کارخانجات از صاحب سایت گزارش خرید کارکنان خودش رو میخواهند.
یعنی گزارشگیری بر اساس ” نقش کاربری ” نه اسم مشتری خاص یا همگی
بنده بجز ووکامرس چندین افزونه رایگان از مخزن وردپرس نصب کردم ولی متاسفانه هیچکدام گزارشگیری بر اساس نقش کاربری رو ندارند
مثلا گزارشگیری فروش فقط نقش ویرایشگر
گزارشگیری فروش فقط نقش کاربری نویسنده
و قس علی هذا
اگر همچین چیزی هست لطفا راهنمایی بفرمائید.
با تشکر فراوان.
سلام و عرض ادب وقت شما بخیر
در این مورد با یک برنامه نویس در ارتباط باشید.
سلام و خسته نباشید.
سوال 1:
اولا: میخوام بعد از خرید کاربر و پرداخت هزینه کامل گزارشی بگبرم از محصولاتی که امروز فروخته شده .مثلا آقای امیر از تهران کدام جنس ها رو امروز خریده و یا خانم شقایق از اصفهان کدوم کیف ها رو با چه رنگهایی خریده.که بتونم از این گزارش برای بسته بندی سفارشات استفاده کنم.که البته این گزارش قابل پرینت باشه برای اینکه دستم بگیرم و سفارشات رو جمع کنم.مثل نسخه تو داروخانه
ثانیا:میخوام از افرادی که امروز از من خرید کردن گزارشی بگبرم برای آدرس پستی آنها که بتونم گزارش رو ببینم و تو سایز دلخواه پرینت کنم و آدرس فرستنده از طرف من بیفته و آدرس گیرنده از سمت مشتری رو برگه پرینت بیفته که روی کارتن پستی الصاق کنم و یا بعنوان قبض پیک بدم بره.
ثالثا:بتونم برای مشتری خاصی که در نظر دارم یک فاکتور کامل رو پرینت و ارسال کنم.
سوال؟؟؟
آیا خود ورد پرس و ووکامرس این امکانات رو دارن یا نه؟اگر ندارن اولا بترتیب افزونه رایگان ولو چند تا رو معرفی کنید و بعد افزونه پولی اون رو
سوال 2: میخوام از محصولات سایت بکاپ کامل بگیرم و تو سایت دیگه و هاست دیگه استفاده کنم.با توجه به اینکه دیتابیس و جداول کلا فرق دارن.آیا درون ریزی و برو.ن ریزی دارد و کامل انتقال می یابد یا پروسه خاصی دارد؟
وقت شما بخیر
بخش سفارشات ووکامرس به همین شکل است که مشاهده کردید، اگر نیاز خاص دیگری است ، باید افزونه مربوط به آن را استفاده نمایید که اکنون افزونه خاصی برای این مورد در ابزار وردپرس نداریم.
در زمان درونیزی اطلاعات در سایت جدید ، موارد بخوبی درونریزی می شود. خیر پروسه خاصی نیست، البته بهتر است که قبل از انجام کار ، بک آپ تهیه شود.
با سلام و تشکر. سوالات بنده: اگر سفارشی به صورت دستی وارد کردیم چونه از موجودی انبار کم کنیم که بعدا معلوم باشه بصورت دستی سفارش داده شده؟ وقتی بخواهیم کالایی برگشت بخوره چگونه باید به موجودی انبار اضافه بشه و مراحل برگشت زدن کالا چگونه است؟ ممنون
سلام و عرض ادب وقت شمابخیر
می توانید بصورت دستی موجودی را در انبار محصول خود (منظور تنظیمات ووکامرس است) کم کنید.
سلام
وقت شما بخیر
چطور میشه به چند کاربر سایت اجازه ی دسترسی به گزارش میزان فروش را داد، بدون اینکه به سایر قسمتها دسترسی داشته باشند یا بتونن تغییری ایجاد کنن در سایت؟ فقط دسترسی به گزارش میزان فروش را داشته باشند.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
وقت شما بخیر
با افزونه ویرایش پیشخوان برای نقش های مختلف – Admin Menu Editor Pro را می توانید استفاده نمایید و به کاربر دسترسی خاص را بدهید
سلام، ممنون از آموزش خوبتون
اگر خواستیم سفارشات یک روز را برای بسته بندی و ارسال به پست یا تیم انبار تحویل بدهیم، این اطلاعات از کجا بدست میاد؟
سلام و وقت بخیر.
اطلاعات مربوظ به مشتری در بخش سفارشات وجود دارد.
با آرزوی موفقیت برای شما .
ووکامرس برای من تو لوکال هاست خطای internal server error میده درحالی که دارم افلاین کار میکنم و همینطور خطای key array zjn میده مشکلش از کجاست؟
ما همواره پیشنهاد می کنیم از لوکال هاست بدلیل مشکلاتی که دارد استفاده نشود.
سلام وقت بخیر
من به تازگی ووکامرس رو نصب کردم و نمیدونم چرا تب مشتریان برام داخل ووکامرس وجود داره
حتی فک کردم بخاطذ اپدیت اینطور شده و نسخه قدیمی تر رو که موجود داشتم نصب کردم ولی این تب باز هم برام ظاهر نشد ،راه حلی هست ؟
سلام بر شما ، وقت بخیر از حضور شما ممنونیم.
مشکل باید فنی باشد و باید بررسی شود ، با پشتیبانی قالب خود در ارتباط باشید.
آرزوی موفقیت برای شما داریم.
سلام چطور میتونم لیست گزارشات رو صفر کنم و دوباره شروع کنم؟
سلام و وقت بخیر،
اگر شما می خواهید اطلاعات ووکامرس بصورت کامل حذف شود، در گوگل جستجو نمایید “آموزش حذف کامل ووکامرس” یک روشی دارد که باید یک کد را در یک بخشی قرار دهید، و افزونه را غیر فعال نمایید و حذف، به این صورت کلیه اطلاعات آن هم حذف می شود.
سلام استاد گرامی
بنده یه سوالی دارم
خواستم ببینم چطوری میتونم صفحه اصلی محصولاتم رو از لحاظ ظاهری و چینش محصولات (سایز عکس محصولات-فونت…)تغیر بدم و اینم بگم که سایت من بیس فروشگاهی نیس.فروشگاه و روش نصب کردم ولی خیلی ظاهر ساده ایی داره .اگر افزونه ایی هست معرفی کنید یا راه حل و بگید ممنون.
دوم اینکه تو قسمت ابزارک ها اون موارد مربوط به فروشگاه رو نداره که بخواهیم فیلتر محصولات بزاریم یا هرچیز دیگه ایی.
ممنون از آموزش خوب و کاملتون
با سلام.
در رابطه با نوع چینش محصولات از لحاظ ظاهری شما باید از یک قالب فروشگاهی استفاده نمایید و یا میبایست به صفحه ساز ها آشنا و اقدام به ساخت یک قالب برای نمایش محصولات ووکامرسی نمایید که پیشنهاد ما استفاده از قالب فروشگاهی (مانند وودمارت ) است.
در رابطه با فیلتر گذاری نیز ما افزونه فیلتر محصولات ووکامرس رو پیشنهاد میکنیم.
با تشکر