موتور جستجو چطور کار می کند؟

( پنجشنبه ، 9 فروردین سال 1403 )

حق کپی ویدئو

مجاز نمی باشد.

شما اینجا هستید :

جلسه سه

آموزگار :

مهدی جبین پور

در جلسه سوم از آموزش SEO قصد داریم دو مفهوم بسیار مهم ایندکسینگ و کراولینگ را برای شما شرح دهیم، که درواقع می‌شود گفت خزنده گوگل و پروسه ایندکس کردن را قرار است برای شما توضیح دهیم. ( ادامه مطلب … )

ابزار وردپرس بُزرگ ترین مرجع وردپرس ایران!

آنچه توانسته ایم لطف خدا بوده است ، ابزار وردپرس بعنوان یکی از مراجع بزرگ طراحی وب و وردپرس در حال فعالیت می باشد 🙂

ابزار وردپرس بُزرگ ترین مرجع وردپرس ایران!

آنچه توانسته ایم لطف خدا بوده است ، ابزار وردپرس بعنوان یکی از مراجع بزرگ طراحی وب و وردپرس در حال فعالیت می باشد 🙂

اورجینال

کیفیت

پشتیبانی

آپدیت

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مهدی جبین پور

مـهـدی جـبین پـور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

موتور جستجو چطور کار می کند؟

( پنجشنبه ، 9 فروردین سال 1403 )

موتور جستجو چگونه کار می‌کند؟

خزنده گوگل

خزنده گوگل یا عنکبوت گوگل که درواقع ربات گوگل است .ممکن است قبلاً در مورد آن شنیده باشید. به‌صورت کلی ما یک خزنده گوگل داریم که به سایت‌ها سر میزند .از طریق روش‌های مختلف مثل لینک‌ها، وارد صفحات مختلف می‌شود و آن‌ها را پیدا می‌کند.

به‌صورت ساده، پروسه ایندکس کردن این است که، صفحاتی که خزنده گوگل آن‌ها را بررسی می‌کند. اگر مورد تأیید استانداردهای گوگل باشد آن ها را ایندکس می‌کند . در واقع این صفحات در نتایج گوگل نشان داده می‌شود و فرایند SERP یا سرپ که نمایش در نتایج گوگل است، محقق می‌شود.

خزندگان گوگل صفحات مختلف سایت را موردبررسی قرار می‌دهند . اگر لینک‌های سایت داخلی باشند که در همان صفحات مختلف یک دامنه می‌چرخند و اگر لینک خارجی داشته باشد به سایت‌های خارجی نیز وارد می‌شوند.

درواقع تمامی محتوای صفحات مانند متن و عکس را موردبررسی قرار می‌دهند . جالب است که بدانید ربات‌های گوگل این قدرت را دارند که فایل‌های پاورپوینت و PDF را ایندکس کنند. و مطالب و محتوای داخل آن‌ها را داشته باشند . اگر شما از فایل‌های PDF کپی کنید و در سایت خودتان قرار دهید، ممکن است به دلیل تکراری بودن محتوا جریمه شوید.

بعد از Crawling بحث Indexing پیش می‌آید . ایندکسینگ یعنی طبقه‌بندی مطالب وب‌سایت را برای اینکه در نتایج گوگل نشان داده شود. این فرایندی است که توسط گوگل انجام می‌شود و همه باید از آن اطلاعات کافی داشته باشند.

در این مقاله منظور از خزیدن، Crawl کردن است. خزنده گوگل از لینک‌های مختلف می‌تواند وارد شود . در ادامه بیشتر در مورد آن بحث خواهیم کرد.

یک نکته جالب که باید بدانید این است که خزندگان و ربات‌های گوگل به صفحات مختلف در سایت امتیاز می‌دهد. در واقع یک صفحه ممکن است امتیاز 5 و یک صفحه امتیاز 6 بگیرد؛ آن صفحه‌ای که امتیازش بالاتر باشد در نتایج گوگل بالاتر می‌آید. برای همین است که ما تأکید می‌کنیم که محتوای خیلی خوب تولید کنید و زمانی که رقیب شما یک محتوای 1000 کلمه‌ای و خیلی بهتر از شما دارد و عکس و موارد مختلف در آن رعایت شده است و شما یک محتوای 50 کلمه‌ای تولید می‌کنید، نمی‌توانید انتظار داشته باشید که از آن جلو بزنید.

پرتکرارترین سؤال دوره قبلی

در دوره قبلی یکی از سؤالات این بود که افراد می‌گفتند ما یک تا سه ماه روی سایت خود، کار کردیم ولی نتیجه نگرفتیم . وقتی‌ که شما در سایت محتوای کپی شده می‌گذارید و برای سایت خودتان وقت نمی‌گذارید و بالعکس رقیب سایت شما به‌صورت 24 ساعته یا خودش و یا یک نفر دیگر را استخدام کرده که محتوای خیلی عالی تولید کند و شما انتظار دارید که با یک ساعت کار با محتوای کپی به صفحات اول بیاید که چنین چیزی اصلاً امکان ندارد.

مورد دیگری که از شما می‌خواهم به آن توجه کنید، گرافیک وب‌سایت است؛ گرافیک سایت شما خیلی مهم است. من کاربران زیادی را دیدم که محتوای خوبی داشتند اما سایتشان آن‌قدر آماتور و غیرحرفه‌ای طراحی شده است که به‌محض اینکه کاربر وارد سایتشان می‌شود، این‌قدر این سایت ظاهر بدی دارد که کاربر سریعاً خارج می‌شود.

درواقع اگر گرافیک سایت شما غیرحرفه‌ای باشد، هرچقدر هم که روی سئو سایت کار کنید، کارایی ندارد. ما سعی می‌کنیم که در دوره‌های آینده گرافیک وب‌سایت را هم تدریس کنیم که شما بتوانید یک سایت فوق‌العاده داشته باشید.

وب‌سایت دانشگاه Freie

دانشگاه Freie که در برلین قرار دارد برای افرادی که دوست دارند درزمینه‌ی مارکتینگ قوی شوند. این دانشگاه درزمینه مارکتینگ بسیار پیشرفته است . اگر دوست دارید که در این زمینه تحصیل کنید، این دانشگاه گزینه بسیار خوبی برای مارکتینگ است.

حالا ما می‌خواهیم صفحه اصلی این سایت، خزندگان گوگل را بررسی کنیم تا با آن ها آشنا شویم . زمانی که وارد سایت این دانشگاه شوید، می‌بینید که لوگو موجود در صفحه لینک دارد که خزنده گوگل می‌تواند از لوگو وارد صفحه شود و سایت را بررسی کند.

تمامی گزینه‌های موجود در منو سایت دارای لینک هستند .  خزنده گوگل از همه این لینک‌ها داخل می‌شود و صفحات آنها را موردبررسی قرار می‌دهد. هریک از این لینک‌ها ممکن است شامل لینک‌های متعدد دیگری باشد . خزنده گوگل همه این‌ها را بررسی می‌کند و به این طریق در همه صفحات سایت شما بررسی انجام می‌شود و خزنده گوگل به هریک از آن ها که مناسب بود، امتیاز می‌دهد .در نتیجه آن ها را در صفحات گوگل نشان می‌دهد و که به نمایش این صفحات در گوگل و طبقه‌بندی آن ها ایندکسینگ میگویند.

مفهوم ایندکس کردن

در بالا مفهوم ایندکس کردن را برای شما تا حدودی توضیح دادیم . به‌صورت کلی اگر محتوای صفحات سایت شما استاندارد باشد، فرایند ایندکس شدن اتفاق خواهد افتاد. در این صورت شما می‌توانید در صفحات گوگل ظاهر شوید.

نکته بعدی که باید بدانید این است که اگر شما یک محتوای 1000 کلمه‌ای تولید کردید و آن را در صفحات چهارم و پنجم گوگل دیدید و یا اینکه این محتوا را اصلاً در گوگل مشاهده نکردید، ممکن است این سؤال پیش بیاید که باوجوداینکه محتوای بسیار قوی داشتید پس چرا در صفحات اول گوگل نیامدید؟

باید این موضوع را بدانید که خیلی از مسائل ممکن است در نمایش مطالب در صفحه اول گوگل تأثیرگذار باشد. همان‌طور که در دوره قبلی گفتیم، حدود 200 معیار مختلف برای سئو وجود دارد که این 200 معیار، علاوه بر اینکه تغییر کردند بلکه ازنظر هوش مصنوعی گوگل پیشرفته‌تر هم شدند. در نتیجه شما نمی‌توانید بگویید سایتتان یک ماه یا چند ماه است که بالا آوردید و چند محتوای خوب هم تولید کردید، پس چرا صفحه اول گوگل نیستید.

پس شما باید آن‌قدر کار و فعالیت خودتان را ادامه دهید تا در این زمینه، امتیاز و قدرت سایت شما کم‌کم بالا رود . این باعث میشود  درنتیجه سایت شما در صفحه اول گوگل نمایش داده شود. در واقع صفحه سوم یک محتوای امروز قرار نیست یک صفحه سوم سال آینده یا 6 ماه بعد باشد. در‌نتیجه کم‌کم کار کردن روی سایت و بالا رفتن ترافیک، خیلی می‌تواند در این زمینه تأثیرگذار باشد.

هوش مصنوعی گوگل

مورد دیگری که باید توجه داشته باشید این است که چرا گوگل هوش مصنوعی خودش را پیشرفته‌تر می‌کند؟ همان‌طور که بارها گفتم، باید توجه داشته باشید که گوگل یک بیزینس است .اگر شما روزانه صدها سرچ در گوگل انجام ندهید، درواقع گوگل وجود نخواهد داشت. اگر مردم جهان در گوگل به هدف خودشان دست پیدا نکنند و به سایت یا پاسخ موردنظر خودشان نرسند، قطعاً گوگل وجود نخواهد داشت.

یعنی گوگل برای اینکه بیزینس خودش موفق باشد و زنده بماند، حتماً سختگیری‌های زیادی روی ایندکس کردن سایت انجام می‌دهد . هیچ‌وقت هم به دنبال دور زدن گوگل نباشید، به خاطر اینکه هوش مصنوعی گوگل فراتر از حد تصور شما قوی است . به‌محض اینکه یک جمله را کپی کنید، تشخیص می‌دهد. همان طوری که در صدم ثانیه سرچ می‌کنید، به همین سرعت هم گوگل تشخیص می‌دهد که شما چه‌کاری دارید روی سایتتان انجام می‌دهید. شاید شما مدت‌ها به‌صورت کلاه سیاه کار کنید و غیرقانونی روی سئو کار کنید . گوگل هم سایت شما را نشان دهد و کاری به سایت نداشته باشد.در نهایت یک جایی سایتتان را می‌کشد و هر کاری هم بکنید دیگر موفق نخواهید شد.

در جلسات بعدی، آموزش سئو را ادامه خواهیم داد و به مباحث کاربردی‌تر هم خواهیم رسید. امیدواریم این جلسه برای شما مفید واقع شده باشد. با آرزوی موفقیت برای شما.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

83 دیدگاه. Leave new

فهرست